Arthur Kroker

Arthur Kroker

Arthur Kroker (rođen 1945.) kanadski je pisac, urednik, edukator i istraživač političkih znanosti, tehnologije i kulture.

Stekao je doktorat iz političkih znanosti na Sveučilištu McMaster 1975. Osim što je profesor političkih znanosti na Sveučilištu Victoria , Kroker radi i kao direktor Pacifičkog centra za tehnologiju i kulturu (PACTAC), smještenog na sveučilištu. Kroker je 2003. imenovan kanadskim istraživačkim odjelom za tehnologiju, kulturu i teoriju. Urednik je online akademskog časopisa CTheory , međunarodnog časopisa za teoriju, tehnologiju i kulturu.

Kroker je bio otvoreni kritičar transformacije ranog interneta u sustav vođen potrošačima ("virtualna klasa"). Austrijski časopis Monochrom intervjuirao ga je o njegovim političkim motivima 1996.

Bio je u braku s Marilouise Kroker od 1971. do njezine smrti 2018.

Bibliografija Knjige Tehnologija i kanadski um: Innis, McLuhan, Grant (1984.) Postmoderna scena: Ekskrementalna kultura i hiperestetika (1987.) (s Davidom Cookom) Panic Encyclopedia: The Definitive Guide to the Postmodern Scene (1989) (s Davidom Cookom i Marilouise Kroker) Opsjednuti pojedinac: tehnologija i francuska postmoderna (1992.) SPASM: Virtualna stvarnost, Android glazba i Electric Flesh (1993.) Data Trash: Theory of the Virtual Class (1994.) (s Michaelom A. Weinsteinom) Hacking the Future (1996) (s Marilouise Kroker) Volja za tehnologijom i kultura nihilizma: Heidegger, Nietzsche i Marx (2004.) Body Drift: Butler, Hayles, Haraway (2012.) Izlazi u posthumanu budućnost (2014.) Tehnologije novog realnog: virusna zaraza i smrt društvenog (2021.) (s Marilouise Kroker)


Naslovi u ponudi

Tehnologija i društveni um. Promišljanja kanadskih filozofa : Innis, McLuhan, Grant

Tehnologija i društveni um. Promišljanja kanadskih filozofa : Innis, McLuhan, Grant

Arthur Kroker

Arthur Kroker je poznat po inovativnim istraživanjima na području tehnologije, kulture i teorije. U ovoj svojoj knjizi istražuje relaciju između tehnologije i kulture kroz promišljanja trojice kanadskih filozofa: Innisa, McLuhana i Granta.

MISL, 2003.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
7,46 - 7,62