Tisuću susreta s Gospom u Međugorju

Tisuću susreta s Gospom u Međugorju

Janko Bubalo

Međugorski događaji kako su ih doživljavali protagonisti U neprekinutom, živahnom i prisnom, ponekad i šaljivom razgovoru između sedamdesetogodišnjega franjevca pjesnika i dvadesetogodišnje Vicke opisano je tri godine »susreta« s Djevicom.

Vicka je najstarija i najkomunikativnija od svih »vidjelaca«. Upravo njoj kao najbogatijem izvoru, s najsigurnijim pamćenjem, obraćao se fra Janko Bubalo nakon što je razgovarao i s ostalih petero »vidjelaca&aquo; iz Međugorja. Prikliještena upitima franjevca, koji nezasitno pita i pita, Vicka se prisjeća i opisuje sve što se događalo od prvih ukazanja pa nadalje iznoseći čak i sporne i provokativne pojedinosti. Ni jedan kutić ne smije ostati taman, ni jedna značajna činjenica ne smije biti zanemarena, fra Jankovo je geslo. Ove stranice, stoga, predstavljaju nezamjenjivi dokumenat za upoznavanje činjenica. One su neophodna osnova za ocjenu koja ne želi biti samo emotivna, nego znanstvena, zasnovana na činjenicama. Na istim će se stranicama naći svjedočanstvo neponovljivog vjerskog iskustva koje se duboko usjeklo u život i osobnost jedne suvremene djevojke.

Ovu knjigu predajemo čitateljima da bude doprinos pojašnjenju međugorskih događaja.

O Međugorju se već četiri godine neprestano pripovijeda, piše i prave televizijske odnosno filmske reportaže Nedostajao je detaljni opis događaja, koji bi iznio sve što se zbivalo od samoga početka, iz usta izravnih sudionika tj. »vidjelaca«. Opredjeljivati se za Međugorje i braniti ga, isto tako osporavati autentičnost videnja i napadati ih, a da se prije toga temeljito i savjesno ne sasluša protagoniste, u najmanju je ruku neozbiljno, a može se mirne duše reći da je i neodgovorno. Svako, naime, izučavanje i produbljivanje sličnih fenomena ne smije zaobići opis zbivanja iz usta izravnih sudionika.

Fra Janko Bubalo je to odmah od početka shvatio i neumorno sabirao na kazetama razgovore s »vidiocima« zapitkujući ih o svemu što su mu mogli i smjeli reći. Njegovim naporima treba zahvaliti što će ostati zabilježene mnoge pojedinosti koje bi inače vrijeme i zaborav izbrisali iz sjećanja sudionika. Rezultate tih napora objavljujemo na hrvatskom jeziku napominjući da su već prije prevedeni i izdani na francuskom i talijanskom jeziku, a da je u pripremi također izdanje na njemačkom i engleskom jeziku.

Na stranicama ove knjige ne treba tražiti teološka razglabanja o ukazanjima. Fra Janko nam nudi jednostavni prikaz zbivanja koja će se sama predstaviti čitatelju u svoj svojoj zanimljivosti i nesvakidašnjosti. Jedno je sigurno: tkogod pročita ovu knjigu, neće požaliti vremena što ga je utrošio na čitanje. Naprotiv, uvjerit će se da ima dosta razloga zbog kojih su međugorska zbivanja već četiri godine u središtu kršćanske pažnje u cijelome svijetu.

Dimenzije
20 x 15 cm
Broj strana
240
Nakladnik
Jelsa d.o.o., Hvar, 1985.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.

Nema primjeraka u ponudi

Poslednji primjerak je nedavno prodan.

 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Misterije svijeta

Misterije svijeta

Clarke et al.
Arthur C. Clarke, Simon Welfare, John Fairley

Pod vodstvom Arthura C. Clarka, Simon Welfare i John Fairley proputovali su pet kontinenata intervjuirajući svjedoke neobičnih događaja i neobjašnjenih pojava.

August Cesarec, 1989.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
9,99
Pitijski dijalozi

Pitijski dijalozi

Plutarh
Plutarh
Nova Arkopola, 2009.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,99
Moj svijet u slikama

Moj svijet u slikama

von Däniken
Erich von Däniken

Više od trideset godina bavi se golemim grebanim crtežima, divovskim figurama životinja i kilometrima dugim, uskim linijama. Kako to dokazuju najnovija Dänikenova otkrića, takve zagonetne tvorevine nalaze se čak i na gorskim grebenima.

Stvarnost, 1978.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
5,26 - 9,65
Gospa iz Međugorja

Gospa iz Međugorja

Grakalić et al.
Marijan Grakalić, Luka Vincetić, Valent Vuk

Knjiga donosi brojne informacije o Međugorju i mariologiji pristupačnih širokom krugu čitatelja.

Vjesnik, 1989.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,99
Ufo – Mit ili stvarnost

Ufo – Mit ili stvarnost

Dave R. Heyneck
Zagrebačka naklada, 1998.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,88
Vasiona, život, razum

Vasiona, život, razum

Šklovski
Josif Samuilovič Šklovski

Predmet ove knjige star je isto toliko koliko i ljudska kultura. Ali tek u naše vrijeme prvi put su pružene mogućnosti istinske znanstvene analize problema mnoštva naseljenih svjetova. S komentarima Vladana Čelebonovića s Instituta za fiziku, Beograd.

Prosveta, 1989.
Srpski. Latinica. Broširano.
9,28