Takozvano zlo

Takozvano zlo

Konrad Lorenz

Autor je svjetski priznati psiholog biheviorist i utemeljitelj etologije, discipline koja se bavi istraživanjem ponašanja životinja.

Knjiga Konrada Lorenza Takozvano zlo koju bez pretjerivanja možemo svrstati u epohalne radove, spada u klasike popularne psihologije i biologije, te, iako je svojevremeno izazvala velike kontroverze i predstavljala prekretnicu u objema disciplinama (objavljena je 1963.) ne prestaje plijeniti pažnju čitatelja diljem svijeta.

Uspoređujući znanost o ponašanju i fiziologiju ponašanja, autora najviše zanima pojam agresivnosti koja je jedino kod ljudi "ljutnjom i zloćom" usmjerena na pripadnike vlastite vrste, te je čovjek treba kontrolirati i kanalizirati. Moralni i etički problemi čovječanstva, potreba očuvanja okoliša i razmišljanja o kulturi kao o živom sustavu u knjizi su interpretirani na intelektualno poticajan način. K. Lorenz je za svoj rad 1973. god. dobio Nobelovu nagradu za medicinu i psihologiju.

Naslov originala
Das sogenannte Böse
Prevod
Sandra Markota Sever
Urednik
Irena Miličić
Ilustracije
Morana Zubak
Dimenzije
23 x 17 cm
Broj strana
225
Izdavač
Algoritam, Zagreb, 2004.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53220-234-2

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Nekorišćeno
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Temelji etologije

Temelji etologije

Konrad Lorenz

Životno djelo Konrada Lorenza, nobelovca i jednog od najznačajnijih znanstvenika današnjice Etologija je relativno nova znanstvena disciplina koju bismo najkraće mogli definirati kao znanstveni pristup proučavanju ponašanja.

Globus, 1987.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
9,32
Čovjek i hazard

Čovjek i hazard

Gizycki, Gorny
Jerzy Gizycki, Andrzej Gorny

Knjiga obrađuje fenomen igre u povijesti kulture i civilizacije. Monokromne, crno - bijele i kolor reprodukcije, crteži, crteži u tekstu i aplicirane reprodukcije.

Prosvjeta, 1973.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
26,34
Selling God: American Religion in the Marketplace of Culture

Selling God: American Religion in the Marketplace of Culture

R. Laurence Moore

U živopisnoj povijesti američke kulture, Moore ispituje ulogu religije na tržištu, otkrivajući kako su vjerski vođe posuđivali komercijalne prakse za promicanje vjere - i kako su poslovni lideri posuđivali religiju za promicanje trgovine.

Oxford University Press, 1994.
Engleski. Latinica. Broširano.
6,34
Najveće kulture svijeta 1: Egipat

Najveće kulture svijeta 1: Egipat

Ania Skliar

Najveće kulture sveta je zbirka od osam knjiga koje govore o velikim svetskim civilizacijama. U Hrvatskoj su knjige prvi put objavljene 2005. godine u Rijeci kod izdavača Ektrada d.o.o., ali je svih osam knjiga objavljeno i specijalno za Večernji list.

Extrade, 2005.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,74 - 32,14 (komplet)
Gutenbergova galaksija: Nastajanje tipografskog čoveka

Gutenbergova galaksija: Nastajanje tipografskog čoveka

Mcluhan
Marshall Mcluhan

McLuhanova najvažnija knjiga. Marshall McLuhan tvorac je poznate teze “Medij je poruka”, a to je ujedno i osnovna tema ove knjige. Izazovna knjiga koja govor o o nekim središnjim problemima naše civilizacije.

Nolit, 1973.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
17,78
Freedom from Speech

Freedom from Speech

Greg Lukianoff

U slobodi od govora, autor i odvjetnik prvog amandmana Greg Lukianoff nudi zabrinjavajuću i provokativnu teoriju o tome zašto možemo očekivati ​​da će izazovi slobodi govora rasti u nadolazećim desetljećima, kako u Sjedinjenim Državama tako iu inozemstvu.

Encounter Books, 2014.
Engleski. Latinica. Broširano.
6,24