Opšti uslovi kupovine

Opšti uslovi kupovine sastavni su deo Ugovora o kupoprodaji između Arka knjiga j. d.o.o. i kupca.

Sve cene izražene su sa PDV-om.

Načini dostave

Naručene artikle isporučujemo u gotovo sve zemlje sveta. Artikle isporučujemo na sledeće načine, po izboru kupca te ovisno o destinaciji i težini pošiljke:

  • Dostavnom (kurirskom) službom, u formi paketa
  • Poštom, u formi štampe, praćene pošiljke ili paketa
  • Lično preuzimanje u poslovnici Arka knjiga

Više detalja o svim podržanim načinima dostave, uslove i cene pojedinih opcija dostave možete videti na stranici Dostava. Sadržaj stranice Dostava deo je Opštih uslova kupovine.

Načini plaćanja

Online naplata kreditnom ili debitnom karticom

Plaćate naručenu robu kreditnom ili debitnom karticom prilikom kreiranja narudžbe.

Sva plaćanja platnim karticama izvršiće se u eurima. Prilikom terećenja Vaše kreditne kartice, isti se iznos pretvara u Vašu lokalnu valutu prema važećem kursu operatera kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike u odnosu na izvornu cenu navedenu na našoj web stranici.

100% sigurno online plaćanje putem HT PayWay

HT Pay Way primenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmena podataka između T-Com sistema i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

Pouzeće

Pošiljka dolazi na Vašu kućnu adresu dostavnom (kurirskom) službom. Plaćate kuriru prilikom preuzimanja.

Način dostave:
  • Dostavnom (kurirskom) službom

Internet bankarstvo

Plaćate naručenu robu Internet bankarstvom pre slanja robe. E-mailom ćemo Vam poslati potrebne podatke za uplatu.

Način dostave (po izboru kupca):
  • Dostavnom (kurirskom) službom
  • Poštom
  • Lično preuzimanje u poslovnici Arka knjiga

Lično plaćanje i preuzimanje u poslovnici

Platite i preuzmite naručenu robu gotovinom ili karticom lično u našoj poslovnici.

Storniranje uplate, odnosno narudžbe

Pouzeće ili narudžbe kreditnom karticom, moguće je stornirati telefonom na broj +385 31 219 655 ili na e-mail adresi [email protected] u roku 12 sati nakon narudžbe. Nakon tog roka nije moguće stornirati narudžbu. Za uredno stornirane narudžbe kreditnom karticom, kreditna kartica se neće teretiti.

Arka knjiga zadržava pravo izmene sadržaja i cena artikala bez predhodne najave.

Za sva pitanja ili probleme koje imate vezano za isporuku, REKLAMACIJE, dodatna pitanja oko proizvoda i sl. možete nam pisati na e-mail adresu [email protected]

(Za sva pitanja, probleme ili reklamacije vezane uz narudžbu molimo vas da navedete broj narudžbe).

Povrat i zamena

Naručeni proizvodi biće složeni na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pošiljku i ako pošiljka ima vanjskih oštećenja, ne prima istu nego je odmah vraća dostavljaču uz napomenu da je proizvod oštećen.

Kupac ima pravo odustati od narudžbe i o tome nas obavestiti na e-mail: [email protected] ili na adresu Arka knjiga, Trg Ante Starčevića 10 (Pothodnik), 31000 Osijek u roku od 15 dana od dana prijema pošiljke. Primljene proizvode zajedno s izvornim računom morate vratiti neoštećene u originalnom pakovanju i u neizmenjenoj količini unutar 15 dana od dana prijema robe. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove vraćanja podmiruje kupac. Novac za plaćenu robu vratićemo u roku od 8 dana od našeg primanja proizvoda. Trošak povrata novca tereti kupca.

Ako se radi o odustajanju od narudžbe koje ne uključuje povrat proizvoda već samo novčane uplate, uplaćeni novac vraća se kupcu u roku od 8 dana od primanja zahteva kupca za povratom uplaćenog iznosa.

Kupac nema pravo na povrat proizvoda u slučajevima određenim člankom 49. Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac ima pravo na zamenu isporučenih proizvoda u slučaju kada je isporučen proizvod koji nije naručen ili ako je reč o proizvodu s kvalitativnim nedostacima (pomešani arci, ispušteni arci, neotisnute stranice). Proizvod zajedno s izvornim računom morate vratiti neoštećen u originalnom pakovanju i u neizmenjenoj količini zajedno s pisanom reklamacijom koja mora sadržavati razlog za zamenu u roku od 8 dana od dana prijema. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove zamene snosi Arka knjiga.