U ime oca i sina i kćeri

U ime oca i sina i kćeri

Kristijan Vujičić

Napunivši četrdesetu, profesor filozofije Antonin Lukovac shvaća da je njegov život bio niz pogrešnih koraka. Suočen s očevom teškom bolesti i gubitkom voljene žene Darinke, započinje dug put propitivanja vlastita života i odnosā.

Antonin ne želi više tratiti vrijeme živeći onako kako je mislio da treba, nego onako kako zaista želi. Može li, prije smrti, ostvariti bliskost s voljenim ocem? Može li vratiti u život ženu koju je zbog vlastitih pogrešaka izgubio? U ime oca i sina i kćeri roman je koji nas na nevjerojatno intiman i emotivan način vodi kroz velike i male pogreške sasvim običnih života. Spajajući intimnu ispovijed, filozofiju i poetska promišljanja, ovaj roman podsjeća nas zašto je bitno voljeti, griješiti i na koncu – do posljednjeg trenutka ustrajati u nježnosti. U ime oca i sina i kćeri Kristijana Vujičića pokazuje nam kako nikada nije kasno da slušamo srce, slijedimo snove i da gubitak voljenih ponekad može biti i pokretačka snaga promjene.

“Gledao sam oca kako se bori sam sa sobom i sa stoljećima nakupljene prošlosti, koja se prenosi genetski, u kojoj se škrtost kamenjara u kojem je odrastao prelila u škrtost riječi, gdje je bilo odveć sirovo pohvaliti svoje muško čeljade i reći mu volim te. I sâm sam postao takav, pa mu nisam mogao ništa prigovoriti, ponašao sam se na sličan način prema Darinki, bio je to jednostran odnos bez toplih riječi s moje strane, i dok sam ja svojem ocu ostao u potpunosti vjeran i predan, moja je draga nakon deset godina ‘mučenja’ iz sasvim opravdanih razloga odustala od odnosa u kojem se jedan idiot poput mene ne može otvoriti i u sebi pronaći izvor svoje ljubavi. A volio sam je, iskreno i duboko, samo sam se bojao da ću je izgubiti, kao što se i sada bojim da ću izgubiti oca, koji se opet, opravdano boji da će izgubiti mene, Minu, Floru, Darinku, svoje knjige, kuću i, na kraju krajeva, ono najvažnije – svoj život. Iz toga straha, opravdanoga ili ne, dogodilo se moje zatomljivanje ljubavi i Darinkin odlazak.”

Urednik
Monika Herceg
Naslovnica
Nikolina Zubčić
Dimenzije
21 x 14 cm
Broj strana
296
Izdavač
Fraktura, Zaprešić, 2023.
 
Latinica. Tvrde korice s omotom.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53358-634-2

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Nekorišćeno
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Gospodin Bezimeni

Gospodin Bezimeni

Kristijan Vujičić

U ovom beskompromisnom romanu, koji se dešava na grčkom ostrvu Rodos, u Zagrebu i Njujorku, autor nas svojim prefinjenim i oštrim stilom vodi na drugu stranu razlikovanja dobra i zla.

Naklada Ljevak d.o.o., 2007.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
4,98
Knjiga snova 1956.-2002.

Knjiga snova 1956.-2002.

Zlatko Crnković

Dvostruki život uredničke legende.

Hena Com, 2003.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
8,68
Usmena narodna književnost knjiga 4 : Narodne pripovijetke

Usmena narodna književnost knjiga 4 : Narodne pripovijetke

Tvrtko Čubelić

Izbor tekstova s komentarima i objašnjenjima rasprava o narodnim pripovijetkama.

Zrinski, 1970.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
4,42 - 4,50
Strah iza zastora

Strah iza zastora

Zoran Šalinović
Europski jastreb, 1992.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,90
Slike i prikazi

Slike i prikazi

Šenoa
August Šenoa

Sabrana djela Augusta Šenoe, knjiga XX.

Binoza, 1934.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,98