Relikvijar

Relikvijar

Ernesto Mallo
Mallo

„Ne nailazi se često na ovakve animalne romane, privlačne brutalnosti i divljeg pogleda na ono što nas okružuje.“ Sergio Torrijos Martínez

Godine 1523. Benvenuto Cellini, istaknuti zlatar i kipar talijanske renesanse, izradio je maleni komad nakita za papu Klementa VII. u znak zahvalnosti što ga je spasio zatvora. Od tog trena Relikvijar će prelaziti u ruke različitih povijesnih ličnosti od Italije i Europe pa sve do Novog svijeta – španjolskog potkraljevstva Río de la Plate i njegovih engleskih osvajača početkom 19. stoljeća. S prozom koja potresa i filmičnim ritmom, Relikvijar se oslanja na fikciju kako bi ispričao tko su bili prvi stanovnici Argentine i kako su oni oblikovali njezine današnje stanovnike. Svakodnevni život domorodaca, robova i osvajača, nedaće pustolova na morskoj pučini, političke intrige, pohlepa, ljubav, seks i rat, to je građa od koje je konstruiran ovaj ambiciozan roman, remek-djelo povijesne fikcije. „Uzbudljivo i šokantno štivo koje potiče na razmišljanje.“ Guardian „Ovaj roman nije tek trijumf stila, već nudi i promišljanje o vremenima punim prolivene krvi i sirove vizije ljudske bijede.“ Guillermo Saccomanno „Kombinacija napetog kriminalističkog romana, strastvene ljubavne priče te političkih intriga.“ El País

Naslov originala
El Relicario
Prevod
Tamara Horvat Kanjera
Dimenzije
19 x 12,3 cm
Broj strana
336
Izdavač
Znanje, Zagreb, 2019.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53343-859-7

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Zločin u židovskoj četvrti

Zločin u židovskoj četvrti

Mallo
Ernesto Mallo
Znanje, 2012.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,00
Jeretičke lekcije: izabrane priče

Jeretičke lekcije: izabrane priče

Borges
Jorge Luis Borges
Gradac, 1985.
Srpski. Latinica. Broširano s omotom.
9,56
Pukovniku nema tko da piše

Pukovniku nema tko da piše

Marquez
Gabriel Garcia Marquez

Pukovniku nema tko da piše je novela, napisana između 1956. -1957. i izdana 1961. Priča je to o siromašnom, umirovljenom pukovniku, veteranu rata, koji se još uvijek nada svojoj mirovini koja mu je obećana prije petnaest godina.

Znanje, 1979.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
5,26
Pjesme / Poemas

Pjesme / Poemas

Neruda
Pablo Neruda

Dvojezično izdanje. Knjiga je opremljena ilustracijama, predgovorom Antonia Skármete, prevoditeljovom napomenom te kronologijom života i djela Pabla Nerude.

Matica hrvatska, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
17,42
Mrtvo more

Mrtvo more

Jorge Amado

Roman Mrtvo more zauzima posebno mjesto u stvaralaštvu Jorgea Amada. To je najlirskiji od njegovih romana koji u prvi plan stavlja ljubavnu priču, dok je veličanje prirode neizostavna pozadina koja čini sastavni dio te priče.

Naklada Ljevak d.o.o., 2014.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
9,45
Rosario Makaze

Rosario Makaze

Jorge Franco

Nasilje kolumbijskog narkoterorizma obilježava ovu ljubavnu priču između pripadnice bande, odvažne Rosario Makaze, čuvene po nasilnosti i ljepoti, i dva mladića iz visokog društva.

Laguna, 2009.
Srpski. Latinica. Broširano.
4,28