Dolina konja

Dolina konja

Jean M. Auel
Auel

Posle izuzetnog uspeha svog prvog romana Pleme pećinskog medveda, koji je ubrzo postao bestseler, ova američka spisateljica je ubrzo napisala roman Dolina konja, kao drugi deo široke sage o životu u praistoriji.

Iako je Dolina konja organski nastavak prvog romana, ona je samostalna knjiga, jer prepričava sve iz prve knjige što je neophodno da bi se logički pratila nit radnje. Junakinja obe knjige, Kromanjonka Ajla – koja je odrasla među evolutivno zaostalim neandertalcima, ali je prognana iz tog plemena – luta stepom kako bi pronašla pripadnike svoje rase. Paralelno, priča o Džondalaru, koji se s Alpa spušta niz Dunav; na tom ritualnom putovanju on i njegov mladi brat doživljavaju mnoge uzbudljive avanture kroz koje se život Kromanjonaca predstavlja kao protivteža već naučenom o životu neandertalaca.

Kada se Ajla i Džondalar sretnu u vanredno dramatičnim okolnostima, umesto srećnog završetka, počinje dugo i teško uspostavljanje veza između dve „civilizacije“. Ceo taj period bio je prožet stvaranjem i ostvarenjem jedne veoma dirljive ljubavi. Ajla je konačno "spašena", ali tek sada čeka njen pravi povratak u zajednicu u kojoj nije odgajana - a ovo je najava neizbežne treće knjige, koja je već objavljena u SAD.

Naslov originala
The Valley of Horses
Prevod
Mate Maras
Urednik
Alemka Kralj-Štih
Naslovnica
Bronislav Fajon
Dimenzije
20,5 x 13,5 cm
Broj strana
495
Izdavač
Globus, Zagreb, 1989.
 
Tiraž: 3.000 primeraka
 
Latinica. Tvrde korice s omotom.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Bratstvo crnog bodeža #4: Vječna kletva

Bratstvo crnog bodeža #4: Vječna kletva

Ward
J. R. Ward

Rhage, najljepši i najubojitiji ratnik Bratstva crnog bodeža, nenamjerno je Bratstvo doveo u veliku opasnost: zajednica degrada planira njegovo uništenje, a Čuvardjeva ga želi kazniti zbog kršenja njezinih naredbi, jer se Rhage zaljubio u smrtnicu...

Znanje, 2012.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
14,75
Tarzan i njegove životinje

Tarzan i njegove životinje

Burroughs
Edgar Rice Burroughs
Mladost, 1986.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,997,99 - 10,22
Scarpetta

Scarpetta

Cornwell
Patricia Cornwell

Kay Scarpetta je lik inspiriran bivšom glavnom medicinskom istražiteljicom dr. Marcellom Farinelli Fierro. Protagonistica je serije kriminalističkih romana Patricie Cornwell poznatih po korištenju novije forenzičke tehnologije u Scarpettinim istragama.

Little, Brown, 2008.
Engleski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
15,38
Galerija žena

Galerija žena

Dreiser
Theodore Dreiser
Otokar Keršovani, 1961.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
2,50
Dallas

Dallas

Lee Reintree
August Cesarec, 1986.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
1,48 - 1,50
Pjesme srca

Pjesme srca

E. Annie Proulx

Zbirka priča suvremene američke spisateljice, dobitnice brojnih književnih nagrada. Njezini su likovi uglavnom ljudi iz zabačene američke provincije, autsajderi koji su svjesno dopustili da ih pregazi vrijeme.

Znanje, 2003.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,25