Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari (rođen 24. veljače 1976.) izraelski je povjesničar i profesor na katedri za povijest hebrejskog sveučilišta u Jeruzalemu. Autor je popularnih znanstvenih bestselera Sapiens: Kratka povijest čovječanstva (2014), Homo Deus: Kratka povijest sutra (2016) i 21 Lekcije za 21. stoljeće (2018).

Njegovi spisi istražuju slobodnu volju, svijest, inteligenciju i sreću. Harari piše o "kognitivnoj revoluciji" koja se dogodila prije otprilike 70 000 godina kada je Homo sapiens supstituirao suparničke neandertalce, razvio jezične vještine i strukturirao društva i uzdigao se kao vrhovni grabežljivci, potpomognuti poljoprivrednom revolucijom i ubrzani znanstvenom metodom, koja je ljudima omogućila da se približe majstorstvu nad svojom okolinom. Njegove knjige također istražuju moguće posljedice futurističkog biotehnološkog svijeta u kojem inteligentne biološke organizme nadmašuju vlastite kreacije; rekao je "Homo sapiens kao što znamo da će nestati za stoljeće ili slično".


Naslovi u ponudi

Sapiens : Kratka povijest čovječanstva

Sapiens : Kratka povijest čovječanstva

Yuval Noah Harari

Homo sapiens – kako, kada, zašto i dokle? Povijest se rijetko kada trudi odgovoriti na takva pitanja – i po tome je ova knjiga jedinstvena ne samo među popularizatorskim djelima.

Fokus komunikacije d.o.o., 2015.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
17,56