Sam J. Lundwall

Sam J. Lundwall

Sam J. Lundwall švedski je pisac znanstvene fantastike, prevoditelj, izdavač i pjevač. Preveo je niz članaka i djela vezanih uz znanstvenu fantastiku sa švedskog na engleski.

Lundwall je debitirao kao pisac 1950-ih za Häpna! Tijekom 1960-ih bio je aktivan kao fotograf i slobodni pisac. Također je producirao LP Visor i vår tid . Godine 1968. radio je kao televizijski producent za Sveriges Radio i snimio seriju o znanstvenoj fantastici. Godine 1969. objavio je svoju prvu knjigu o znanstvenoj fantastici, Science Fiction: Från begynnelsen till våra dagar . To mu je donijelo posao u tvrtki Askild & Kärnekull (A&K) kao urednik za njihove knjige znanstvene fantastike. Naknadno je preveo ovo djelo na engleski, gdje je objavljeno u SAD-u 1971. kao Science Fiction: What It's All About . [1] Ovo je djelo povoljno uspoređivano s drugim studijama znanstvene fantastike koje su izlazile u to vrijeme, poput New Maps of Hell , Billion Year Spree , Seekers of Tomorrow , In Search of Wonder i The Universe Makers . [2] U ljeto 1973. napustio je A&K i radio s Delta Förlagom koji je vodio zajedno s književnim agentom Gunnarom Dahlom . Do kraja 1980-ih Delta je objavila oko 200 knjiga znanstvene fantastike. Tijekom 1990-ih Lundwall je nastavio objavljivati ​​znanstvenu fantastiku u vlastitoj tvrtki Sam J. Lundwall Fakta & Fantasi.

Lundwall je također bio urednik časopisa za znanstvenu fantastiku Jules Verne-Magasinet između 1972. i 2009. i bio je aktivan u fandomu, na primjer, organizirao je konvencije u Stockholmu 1961., 1963., 1973., 1975., 1977. i 1979. Bio je i član odbora i predsjednik (dvaput) Svjetskog SF-a i sjevernoeuropski koordinator za američke pisce znanstvene fantastike . Također je bio vrlo produktivan kao prevoditelj.


Naslovi u ponudi

Nije vreme za heroje

Nije vreme za heroje

Sam J. Lundwall

Lundvall danas uživa ugled najpoznatijeg skandinavskog majstora znanstvene fantastike.

Jugoslavija, 1980.
Srpski. Latinica. Broširano.
2,98