Privatnost i zaštita podataka

Tvrtka Arka knjiga j.d.o.o. OIB 71593981074, Srijemska ulica 126, Osijek (Poslovnica Arka knjiga, Trg Ante Starčevića 10, Osijek, web-stranica https://www.arka-knjiga.hr) u potpunosti poštuje Vaša prava na privatnost i sigurnost dok koristite našu web stranicu ili usluge. Kako je poslovni prioritet Arka knjige izgradnja odnosa povjerenja, maksimalno smo posvećeni tome da ostvarimo što bolju komunikaciju i interakciju s našim kupcima i posjetiteljima naše stranice.

Stoga Vam jamčimo da iskreno nastojimo oko zaštite Vaše privatnosti, podataka i online sigurnosti.

Ova pravila o privatnosti pružaju transparentne informacije o načinima na koje Arka knjiga prikuplja, upotrebljava, pohranjuje, te dijeli ili čuva osobne podatke. Arka knjiga u potpunosti ispunjava svoje obaveze prema Zakonu o zaštiti podataka 2018 (GDPR).

U svrhu EU2016 / 679 Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR), tvrtka koja je u konačnici odgovorna za kontrolu Vaših podataka tijekom korištenja naših usluga je Arka knjiga j.d.o.o., OIB 71593981074, Trg Ante Starčevića 10, Osijek, Hrvatska. Ako imate bilo kakvih pitanja o zaštiti privatnosti, slobodno nam se obratite na: [email protected]

Osobne podatke prikupljamo radi:

  • što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit i obradu Vaših zahtjeva
  • osiguranja pružanja tražene usluge i/ili kupnje
  • korištenja usluga na web-stranici https://www.arka-knjiga.hr
  • poboljšanja kvalitete sadržaja, funkcionalnosti i usluga.

Prema potrebi prikupljamo sljedeće podatke koje nam stavljate na raspolaganje:

  • ime i prezime / naziv tvrtke / OIB
  • ulica i kućni broj, grad
  • broj telefona
  • e-mail adresa.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Arka knjiga j.d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

U trenutku dostavljanja Vaših osobnih podataka prema kojima Vas je moguće identificirati kao korisnika ili kupnjom u našoj online knjižari dajete izričitu privolu da se Vaši osobni podaci koje ste unijeli obrađuju u svrhu i na način predviđen našim Općim uvjetima privatnosti. Prikupljamo samo one osobne podatke koji ste nam dobrovoljno dostavili. Ne zahtijevamo od Vas da nam pošaljete te podatke kako bismo Vam omogućili pristup na mrežne stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka nego što je doista potrebno za sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama. Bez privole osobni se podatci smiju prikupljati i dalje obrađivati u slučajevima određenima zakonom.

U svakom trenutku možete nam poslati zahtjev za uklanjanje podataka na e-mail: [email protected].

Korištenjem bilo kojim dijelom stranice smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima.

Vaše osobne podatke ne dostavljamo drugim primateljima osim ako nas Vi za to ne ovlastite. Međutim, kada je to potrebno zbog ostvarivanja neke od funkcionalnosti, sadržaja ili usluge mrežne stranice https://arka-knjiga.hr, smatramo da pristajanjem na predmetni sadržaj dajete privolu da Vaše osobne podatke dostavljamo našim partnerima koji su nužni za ostvarivanje te funkcionalnosti, kao što su službe za dostavu paketa sa kojima surađujemo. Osigurat ćemo da naši partneri Vaše osobne podatke obrađuju na način predviđen ovim uvjetima privatnosti na mrežnoj stranici https://arka-knjiga.hr.

Korisnik je suglasan da pružatelj usluge ima legitiman interes koristiti se podacima korisnika u svrhu marketinških aktivnosti, usmeno, telefonski i pisano obratiti mu se u komercijalne svrhe ili radi poboljšanja vlastitih usluga, slati na adrese korisnika informativne i komercijalne poruke u elektroničkom ili pisanom obliku, objaviti u svojim referencijama naziv tvrtke/organizacije naručitelja, te raditi izvještaje i analize.

Završne odredbe

Sastavni dio Politike privatnosti čine opći akti tvrtke Arka knjiga j.d.o.o. u skladu s važećim propisima o zaštiti osobnih podataka, Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, na Vaš ćemo Vam zahtjev omogućiti pristup, ispravak i brisanje osobnih podataka. Ako želite ostvariti to pravo, javite nam na e-mail: [email protected]. Ako postavite jedan od takvih zahtjeva, uložit ćemo razumne napore da potvrdimo Vaš identitet i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka.