Knjige

Predstavljamo Vam neke od knjiga iz naše ponude. Pregled svih knjiga dostupan je po kategorijama. Za brzi pronalazak željenog naslova možete koristiti i tražilicu.

Veliki posvećenici

Schuré
Édouard Schuré
Veliki posvećenici

Edouard Schuré, u ovoj legendarnoj knjizi, skicira tajnu povijest religija. Veliki posvećenici je djelo čija slava nikad nije potamnjela.

CID-NOVA, 2001.Broširano.

U potrazi za konačnom teorijom

Weinberg
Steven Weinberg
U potrazi za konačnom teorijom

Steven Weinberg, nobelovac, autor poznate knjige o postanku svemira (Prve tri minute), vodi nas duž dugoga puta prema konačnoj teoriji, od antičkih vremena sve do današnjih dana kada je do cilja možda još samo korak.

Izvori, 1997.Tvrde korice.

Doba mjedi

Šnajder
Slobodan Šnajder
Doba mjedi

Roman s autobiografskim elementima, čija radnja počinje u Njemačkoj u 18. stoljeću, u vrijeme velike gladi i iseljavanja, a završava u Jugoslaviji 1945. protjerivanjem Nijemaca i etničkim čišćenjem.

Tim press, 2015.Tvrde korice.

U osječkom nutarnjem gradu / In der inneren Stadt von Essek

Helena Sablić Tomić

Riječ je o vrijednom dvojezičnom izdanju koje na posve nov način oslikava višestoljetnu povijest tog osječkog prostora - osječkoga Nutranjeg grada.

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2017.Tvrde korice.

Marked for Death: Islam's War against the West and Me

Geert Wilders
Marked for Death: Islam's War against the West and Me

Geert Wilders je progonjeni čovjek koji živi u strogo zaštićenoj sigurnoj kući. Zašto? Zato što su ga islamski ekstremisti označili za smrt. Nizozemski parlamentarac priča svoju nikad prije objavljenu priču o džihadu koji se vodi protiv njega - i Zapada.

Regnery Publishing, 2012.Tvrde korice s ovitkom.

Poetika buke

Goran Rem
Poetika buke

Antologija slavonskog ratnog pisma

Privlačica, 2010.Broširano.

Vincent iz Kastva

Fučić
Branko Fučić
Vincent iz Kastva

Vincent iz Kastva (latinski Vincencius de Kastua), hrvatski slikar (? Kastav, druga polovica XV. st.). Najvažniji predstavnik mekoga stila kasnogotičkoga zidnoga slikarstva Istre.

Kršćanska sadašnjost, 1992.Tvrde korice s ovitkom.

100 najljepših svjetskih bajki

Malo nam koja od ljudskih tvorevina vraća povjerenje u imaginaciju koliko bajke. Ovako sabrane one pokazuju kako je pučka mašta, Puškinova, Andersenova ili braće Grimm, crpla svoju snagu iz vezanosti sa svijetom. One su uvijek mašta o ljepoti i pravdi.

Stvarnost, 1969.Tvrde korice.

Kristof Kolumbo i otkriće Amerike

Carić
Juraj Carić
Kristof Kolumbo i otkriće Amerike

Služeći se povijesnim izvorima autor je napisao pitko i zanimljivo djelo o životu i putovanjima Kristofora Kolumba. U uvodnom dijelu piše o predkolumbovskoj Americi. Sa 51 slikom i kartom Kolumbovih putovanja.

Matica hrvatska, 1892.Broširano.

Naživo

Dejan Ognjanović

Ako volite žestok horor, bolesne filmove, Lovecrafta, ako vas zanimaju okultizam, sotonizam, tajna društva, teorije zavjere... ovo je roman za vas!

Vlastita naklada, 2023.Tvrde korice.
Sveučilišni udžbenici
Oštećenja vida - biopsihosocijalni aspekti

Oštećenja vida - biopsihosocijalni aspekti

Stančić
Vladimir Stančić

Knjiga prikazuje široku problematiku osoba s oštećenjima vida, budući da svojim sadržajem obuhvaća upravo biopsihosocijalne aspekte oštećenosti vida.

Od demografskih podataka o slijepima i strukturnog pristupa takvim osobama preko biotičkih osnova oštećenja vidnog analizatora i nervnih struktura o kojima vid ovisi, percepcije i kognitivnog razvoja djece s oštećenjima vida, razvoja govora i motorike, pa sve do problema socijalizacije i socijalnog položaja tih osoba, njihova obrazovanja i rehabilitacije.Knjiga je rezultat brojnim znanstvenih i...

Školska knjiga, 1991.Broširano.

Povijest hrvatske države i prava : razdoblje od 18. do 20. stoljeća

Neda Engelsfeld

Drugo, dopunjeno izdanje udžbenika za studente Pravnog fakulteta, obrađuje hrvatsku pravnu povijest u razdoblju od 18. do 20. stoljeća.

Pravni fakultet u Zagrebu, 2002.Broširano.

Financijski menadžment

Zoran Ivanović

U knjizi se, na osnovi znanstvenog istraživanja i autorovog dugogodišnjeg iskustva rada u banci, opisuje teorija i praksa financijskog menadžmenta u poduzeću.

Hotelijerski fakultet Opatija, 1997.Tvrde korice.

Perioperativna skrb o bolesniku s kataraktom

Zdravko Mandić, i Suradnici

Sekcija za kataraku i refraktivnu kirurgiju hrvatskog oftalmoološkog društva

Medicinska naklada, 2010.Broširano.
Matematika za ekonomiste

Matematika za ekonomiste

Boško Šego

Knjiga je ponajprije namijenjena studentima ekonomskih fakulteta. Rezultat je višegodišnjeg rada na prvoj i drugoj godini Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Potecon, 2000.Broširano.
Praktikum iz opće kemije

Praktikum iz opće kemije

Milan Sikirica, Branka Korpar-Čolig

"Praktikum" je suvremeni i odlično koncipiran visokoškolski priručnik za praktičnu nastavu kemije. Odlikuje se sustavnošću, preglednošću, metodički korektnim pristupom te nizom detaljnih i izvrsnih praktičkih naputaka.

Sadržaj je raspoređen u 23 poglavlja. Nakon upoznavanja s mjerma sigurnosti pri radu u laboratoriju vrlo je temeljito i sustavno izloženo upoznavanje laboratorijskog pribora, a potom su dani postupci mjerenje mase i gustoće uzoraka, mjerenja volumena tekućina, kao i razni postupci odjeljivanja smjesa. Potom se obrađuju plinovi, koligativna svojstva te slijedi izbor vježbi dobivanja najvažnijih ...

Školska knjiga, 2001.Broširano.

Neurooftalmologija

Branimir Cerovski

Djelo je aktualno jer cjelovito obuhvaća znanja i iskustva iz područja neurooftalmologije zadnjih desetljeća te je u potpunosti usklađeno s najnovijim dostignućima, a u svakoj tematskoj cjelini - poglavlju upućuje se u popisu literature na recentne izvore

Fraktura, 207.Tvrde korice.

Rekonstrukcijska urološka kirurgija

Darko Kröpfl, Ruđer Novak, Antun Tucak

Autori, vodeći urolozi današnjice, su svojim prilozima prenijeli svoje veliko iskustvo. Posebno u onom dijelu struke u kojemu su postigli svoj maksimum, ostavivši svoj prilog kao trajno vrhunsko dostignuće struke.

Medicinska naklada, 1999.Tvrde korice.

Ekonomija

Paul A. Samuelson, William D. Nordhaus

Najpoznatiji udžbenik ekonomije daje jasan, točan i zanimljiv uvod u načela suvremene ekonomike i investicije američke i svjetske ekonomije. Ovo, petnaesto izdanje, uključuje ekonomiku zdravstva i ekonomiku zaštite okoliša.

Mate d.o.o, 1992.Broširano.

Struktura prava

Berislav Perić

Deseto izdanje.

Narodne novine, 1988.Tvrde korice.
Alternativa
Tantra - duhovnost ljubavi

Tantra - duhovnost ljubavi

Simon E. Phillips

Tantra je kult ekstaze, osobna religija, zasnovana na mističnom iskustvu radosti, a ne na utvrđenim dogmama.

Za tantriste je seks sve, to je bogoslužje, ono što daje energiju i život. Tantrička umjetnost, književnost i religijski obredi slave seks. Tantristi nisu asketi, oni afirmiraju život. Uče otkrivanju božanskoga kroz uzdizanje ljudskoga. Koriste sva čula, um i duh kako bi dostigli mistične vrhunce. Oni su seksualni jer vjeruju da se u seksualnom sjedinjenju čovjek najviše približava blaženstvu s...

Zagrebačka naklada, 2008.Broširano.

Vizionar osobitih kvaliteta

Sophros

"Vizionarstvo postoji od pradavnih vremena kao vrlo realna pojava, manje-više potiskivana ili prihvaćana, no uvijek nazočna u svakodnevnom životu, konačno i stoga što je usprkos svim zaprekama postala sastavni dio svakodnevnog života."

Galaksija, 1997.Broširano.

Koplje Sudbine

Trevor Ravenscroft

Longinusovo koplje ili koplje sudbine je oruđe kojim je rimski časnik Longinus (kasnije sveti) probo Kristov bok na Kalvariji. Poznatoj kršćanskoj relikviji od toga trena pripisuju se okultna svojstva.

CID-NOVA, 2008.Broširano.

Egipat - hram univerzuma

Jeremy Naydler

Autor zastupa tezu da je tradicionalno poimanje korijena zapadnjačkog uma nepravedno isključilo drevni Egipat. Proučavanje Egipta ukazuje na značaj proučavanja duhovnih moći, a upravo raznih aspekata tih moći predmet su autorovog zanimanja u ovoj knjizi.

CID-NOVA, 2006.Broširano.
Kako stvari stoje : suvremeni pristup budizmu

Kako stvari stoje : suvremeni pristup budizmu

Lama Ole Nydahl

Autor knjige je učitelj Karma Kagjü, pripadnik jedne od četiri škole tibetanskog budizma te osnivač mnogih budističkih centara Dijamantnog puta. Posebnost ove škole je u povezanosti učenika i učitelja te u meditacijskoj praksi.

U knjizi se navode povijesne činjenice o Buddhinu životu, prosvjetljenju, o četiri plemenite istine, o Velikom putu te o krunskom dragulju Buddhina učenja - Dijamantnom putu. Uz osnove učenja i načina života sve većeg broja laičkih budista, autor na kraju knjige iznosi praktične vježbe koje predstavljaju progresivni dio budističkih meditacija: meditacija na svjetlo i dah, meditacija na dugino s...

CID-NOVA, 2002.Broširano.

Tajna uspjeha

William Walker Atkinson

"Ljudi su vrlo slični ovcama. To su vrlo poslušne i povodljive životinje. Umjesto da preuzmu odgovornost, čekaju da netko drugi preuzme vodstvo, a zatim jure za njim. Treba li nas čuditi što vođe odabiru najbolje za sebe, a stadu daju zakržljalu travu?"

CID-NOVA, 2010.Broširano.
Tajni svijet matematike

Tajni svijet matematike

Mirko Dejić

Rađanje brojeva, okulistika, religija, kalendar, magični kvadrat.

Nolit, 1990.Broširano.

Super horoskop - Jarac

Karin Baloh

Prognoza za 2006., 2007. i 2008. godinu

Extrade, 2005.Tvrde korice.

Rudolf Steiner

Renata Bakota
Rudolf Steiner

Rudolf Steiner je utemeljio antropozofiju - znanost o čovjeku kao osjetilnom i nadosjetilnom biću. Tvrdio je da nadosjetilne spoznaje moraju biti jednako egzaktne kao one prirodoznanstvene, ali da se one ne potvrđuju eksperimentom, već životnim iskustvom.

Sipar.Tvrde korice.

Kada ništa ne pomaže, ne činite ništa: Kako učenjem otpuštanja privući baš on...

Frank J. Kinslow

Čitanje ove knjige i postupanje po njoj duboko će utjecati ne samo na vas, vaše tijelo, um i duh, nego će unijeti više sklada u vašu obitelj i među prijatelje, osobe koje vas podržavaju, potpune strance.

Teledisk, 2021.Broširano.