Opći uvjeti kupnje

Opći uvjeti kupnje sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između tvrtke Arka knjiga j. d.o.o. i kupca.

Sve cijene su sa PDV-om. Cijene prikazane u EUR preračunate su po fiksnom tečaju konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK.

Načini plaćanja

Online naplata kreditnom ili debitnom karticom

Plaćate naručenu robu kreditnom ili debitnom karticom prilikom kreiranja narudžbe.

Sva plaćanja platnim karticama izvršit će se u eurima. Prilikom terećenja Vaše kreditne kartice, isti se iznos pretvara u Vašu lokalnu valutu prema tečaju udruga kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike u odnosu na izvornu cijenu navedenu na našoj mrežnoj stranici.

100% sigurno online plaćanje putem HT PayWay

HT Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).
Način dostave (po izboru kupca):
  • Dostavnom službom GLS
  • Dostavnom službom V-Logistika
  • Osobno preuzimanje u poslovnici Arka knjiga

Pouzeće

Pošiljka dolazi na Vašu kućnu adresu dostavnom službom. Plaćate dostavljaču prilikom preuzimanja.

Način dostave (po izboru kupca):
  • Dostavnom službom GLS
  • Dostavnom službom V-Logistika

Virman/Opća uplatnica

Plaćate naručenu robu općom uplatnicom prije preuzimanja robe. E-mailom ćemo Vam poslati potrebne podatke za uplatu kao i već popunjenu opću uplatnicu u PDF formatu.

Način dostave (po izboru kupca):
  • Dostavnom službom GLS
  • Dostavnom službom V-Logistika
  • Osobno preuzimanje u poslovnici Arka knjiga

Osobno plaćanje i preuzimanje u poslovnici

Platite i preuzmite naručenu robu osobno u našoj poslovnici.

Načini dostave

Detalje o svim podržanim načinima dostave možete pročitati na ovoj stranici.

Storniranje uplate, odnosno narudžbe

Pouzeće ili narudžbe kreditnom karticom, moguće je stornirati telefonom na broj 031/219-655 ili na e-mail adresi [email protected] u roku 12 sati nakon narudžbe. Nakon tog roka nije moguće stornirati narudžbu. Za uredno stornirane narudžbe kreditnom karticom, kreditna kartica se neće teretiti.

Arka knjiga zadržava pravo izmjene sadržaja i cijena artikala bez predhodne najave.

Za sva pitanja ili probleme koje imate vezano za isporuku, REKLAMACIJE, dodatna pitanja oko proizvoda i sl. možete nam pisati na e-mail adresu [email protected]

(Za sva pitanja, probleme ili reklamacije vezane uz narudžbu molimo vas da navedete broj narudžbe).

Povrat i zamjena

Naručeni proizvodi bit će složeni na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pošiljku i ako pošiljka ima vanjskih oštećenja, ne zaprima istu nego je odmah vraća dostavljaču uz napomenu da je proizvod oštećen.

Kupac ima pravo odustati od narudžbe i o tome nas obavijestiti na e-mail: [email protected] ili na adresu Arka knjiga, Trg Ante Starčevića 10 (Pothodnik), 31000 Osijek u roku od 15 dana od dana primitka pošiljke. Primljene proizvode zajedno s izvornim računom morate vratiti neoštećene u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini unutar 15 dana od dana primitka robe. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove vraćanja podmiruje kupac. Novac za plaćenu robu vratit ćemo u roku od 8 dana od našeg zaprimanja proizvoda. Trošak povrata novca tereti kupca.

Ako se radi o odustajanju od narudžbe koje ne uključuje povrat proizvoda već samo novčane uplate, uplaćeni novac vraća se kupcu u roku od 8 dana od zaprimanja zahtjeva kupca za povratom uplaćenog iznosa.

Kupac nema pravo na povrat proizvoda u slučajevima određenim člankom 49. Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac ima pravo na zamjenu isporučenih proizvoda u slučaju kada je isporučen proizvod koji nije naručen ili ako je riječ o proizvodu s kvalitativnim nedostacima (pomiješani arci, ispušteni arci, neotisnute stranice). Proizvod zajedno s izvornim računom morate vratiti neoštećen u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini zajedno s pisanom reklamacijom koja mora sadržavati razlog za zamjenu u roku od 8 dana od dana primitka. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove zamjene snosi Arka knjiga.