Opći uvjeti kupnje

Opći uvjeti kupnje sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između tvrtke Arka knjiga j. d.o.o. i kupca.

Sve cijene izražene su sa PDV-om. Cijene prikazane u EUR preračunate su po fiksnom tečaju konverzije 1 EUR = 7,53 HRK.

Načini dostave

Naručene artikle isporučujemo samo na području Republike Hrvatske. U planu je mogućnost slanja u sve zemlje svijeta.

Naručene artikle isporučujemo na sljedeće načine, po izboru kupca:

  • Dostavnom (kurirskom) službom, u formi paketa
  • Hrvatskom poštom, u formi tiskanice
  • Osobno preuzimanje u poslovnici Arka knjiga

Više detalja o svim podržanim načinima dostave, uvjete i cijene pojedinih opcija dostave možete vidjeti na stranici Dostava. Sadržaj stranice Dostava dio je Općih uvjeta kupnje.

Načini plaćanja

Online naplata kreditnom ili debitnom karticom

Plaćate naručenu robu kreditnom ili debitnom karticom prilikom kreiranja narudžbe.

Sva plaćanja platnim karticama izvršit će se u eurima. Prilikom terećenja Vaše kreditne kartice, isti se iznos pretvara u Vašu lokalnu valutu prema tečaju udruga kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike u odnosu na izvornu cijenu navedenu na našoj mrežnoj stranici.

100% sigurno online plaćanje putem HT PayWay

HT Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).
Način dostave (po izboru kupca):
  • Dostavnom (kurirskom) službom
  • Hrvatskom poštom
  • Osobno preuzimanje u poslovnici Arka knjiga

Pouzeće

Pošiljka dolazi na Vašu kućnu adresu dostavnom službom. Plaćate dostavljaču prilikom preuzimanja.

Način dostave:
  • Dostavnom (kurirskom) službom

Opća uplatnica

Plaćate naručenu robu općom uplatnicom prije preuzimanja robe. E-mailom ćemo Vam poslati potrebne podatke za uplatu kao i već popunjenu opću uplatnicu u PDF formatu.

Način dostave (po izboru kupca):
  • Dostavnom (kurirskom) službom
  • Hrvatskom poštom
  • Osobno preuzimanje u poslovnici Arka knjiga

Osobno plaćanje i preuzimanje u poslovnici

Platite i preuzmite naručenu robu osobno u našoj poslovnici.

Storniranje uplate, odnosno narudžbe

Pouzeće ili narudžbe kreditnom karticom, moguće je stornirati telefonom na broj 031/219-655 ili na e-mail adresi info@arka-knjiga u roku 12 sati nakon narudžbe. Nakon tog roka nije moguće stornirati narudžbu. Za uredno stornirane narudžbe kreditnom karticom, kreditna kartica se neće teretiti.

Arka knjiga zadržava pravo izmjene sadržaja i cijena artikala bez predhodne najave.

Za sva pitanja ili probleme koje imate vezano za isporuku, REKLAMACIJE, dodatna pitanja oko proizvoda i sl. možete nam pisati na e-mail adresu [email protected]

(Za sva pitanja, probleme ili reklamacije vezane uz narudžbu molimo vas da navedete broj narudžbe).

Povrat i zamjena

Naručeni proizvodi bit će složeni na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pošiljku i ako pošiljka ima vanjskih oštećenja, ne zaprima istu nego je odmah vraća dostavljaču uz napomenu da je proizvod oštećen.

Kupac ima pravo odustati od narudžbe i o tome nas obavijestiti na e-mail: [email protected] ili na adresu Arka knjiga, Trg Ante Starčevića 10 (Pothodnik), 31000 Osijek u roku od 15 dana od dana primitka pošiljke. Primljene proizvode zajedno s izvornim računom morate vratiti neoštećene u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini unutar 15 dana od dana primitka robe. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove vraćanja podmiruje kupac. Novac za plaćenu robu vratit ćemo u roku od 8 dana od našeg zaprimanja proizvoda. Trošak povrata novca tereti kupca.

Ako se radi o odustajanju od narudžbe koje ne uključuje povrat proizvoda već samo novčane uplate, uplaćeni novac vraća se kupcu u roku od 8 dana od zaprimanja zahtjeva kupca za povratom uplaćenog iznosa.

Kupac nema pravo na povrat proizvoda u slučajevima određenim člankom 49. Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac ima pravo na zamjenu isporučenih proizvoda u slučaju kada je isporučen proizvod koji nije naručen ili ako je riječ o proizvodu s kvalitativnim nedostacima (pomiješani arci, ispušteni arci, neotisnute stranice). Proizvod zajedno s izvornim računom morate vratiti neoštećen u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini zajedno s pisanom reklamacijom koja mora sadržavati razlog za zamjenu u roku od 8 dana od dana primitka. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove zamjene snosi Arka knjiga.