Večera

Večera

Herman Koch

Ljetna večer u Amsterdamu, dva bračna para sastaju se u pomodnom restoranu. Između zalogaja hrane i šuma zveckanje pribora za jelo, razgovor ostaje u granicama ugodne pristojnosti — banalnost na poslu, trivijalnost praznika.

Ali isprazne riječi prikrivaju strašan sukob, sa svakim usiljenim smiješkom i svakim novim jelom oštre se noževi… Svaki par ima petnaestogodišnjega sina. Njih su dvojica počinila nešto grozno, snimila ih je kamera, njihove nejasne slike zasjale su u dnevnim sobama diljem države; usprkos opsežnoj policijskoj istrazi, nitko ne zna tko su ti mladići, osim njihovih roditelja. Dok večera doseže kulinarski vrhunac, razgovor se napokon povede o djeci — raspadaju se uljudnost i prijateljstvo, jedni i drugi samo pokazuju dokle su spremni ići da zaštite voljene sinove. Herman Koch nizozemski je pisac i glumac. Večera je njegov šesti roman koji je u kratkom vremenu pokorio svjetske top liste najčitanijih knjiga, oduševio čitatelje diljem svijeta te dobio nagrade i pohvale književne kritike. Prema tom izvrsnom romanu u Nizozemskoj je snimljen film, a njime je zaintrigirana i holivudska zvijezda Cate Blanchett koja bi se rado našla s druge strane kamere u redateljskoj ulozi.

Naslov izvornika
Het diner
Prijevod
Mate Maras
Urednik
Silvia Sinković
Naslovnica
Janka Carev
Dimenzije
19 x 12 cm
Broj strana
256
Nakladnik
Znanje, Zagreb, 2015.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53343-226-7

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Portret špijunke

Portret špijunke

Silva
Daniel Silva

Portret špijuna špijunski je roman Daniela Silve iz 2011. To je jedanaesti naslov u serijalu Gabriela Allona. Osim tradicionalnih likova koji se ponavljaju, Portret prikazuje povratak Sarah Bancroft i Nadie al Bakari, kćeri Zizija al Bakarija koji je bio

Znanje, 2012.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,48
Knjižarev trag: Cliff Janeway istražuje

Knjižarev trag: Cliff Janeway istražuje

John Dunning

Zamišljen i ispričan u najboljoj Poeovoj tradiciji. Knjižarev trag je uzbudljiv kriminalistički roman o knjiškim i drugim zločinima, intrigantnog zapleta u koji su znalački utkani detalji knjižarskog zanata.

Algoritam, 2006.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,50
Rituali smrti

Rituali smrti

Kathy Reichs
Mozaik knjiga, 2008.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,22
Velikonožac: Slučaj Joe Attymara

Velikonožac: Slučaj Joe Attymara

Edgar Wallace

Edgar Wallace bio je engleski pisac, novinar, dramatičar, scenarist i režiser. Smatra se jednim od najuspješnijih krimi-autora engleskog govornog područja i osnivačem modernog trilera, čiji je predstavnik na početku 20. st.

Spektar, 1984.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
4,98
Tko plimu uhvati

Tko plimu uhvati

Christie
Agatha Christie

Tko plimu uhvati je kriminalistički roman Agathe Christie sa Poirotom u glavnoj ulozi.

Globus, 1988.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
3,76 - 7,99
Duboki pad

Duboki pad

Karin Slaughter

"U svojemu dosad najboljem romanu, Karin Slaughter otkriva srce i dušu svojih likova u virtuozno izrađenom i neumoljivo napetom zapletu." - Booklist

Znanje, 2015.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,76