Lewis Wallace

Lewis Wallace

Luis Volas (10. april 1827 — 15. februar 1905) je bio američki advokat, general Unije u američkom građanskom ratu, guverner teritorije Novog Meksika, političar, diplomata, umetnik i pisac iz Indijane. Među svojim romanima i biografijama, Volas je najpoznatiji po svojoj istorijskoj avanturističkoj priči, Ben-Hur: Priča o Hristu (1880), bestseler romanu koji je nazvan „najuticajnijom hrišćanskom knjigom devetnaestog veka”.

Volasova vojna karijera uključivala je službu u Meksičko-američkom ratu i Američkom građanskom ratu. Postavljen je za generala ađutanta Indijane i komandovao je 11. pešadijskim pukom Indijane. Volas, koji je stekao čin general-majora, učestvovao je u bici kod tvrđave Donelson, bici kod Šiloa i bici kod monokasija. Takođe je služio u vojnoj komisiji za suđenja zaverenicima za ubistvo Linkolna, i predsedavao je suđenjem Henriju Vircu, komandantu Konfederacije zarobljeničkog logora Andersonvil.

Volas je dao ostavku iz američke vojske u novembru 1865. i nakratko je služio kao general-major u meksičkoj vojsci, pre nego što se vratio u Sjedinjene Države. Volas je postavljen za guvernera teritorije Novog Meksika (1878–1881) i služio je kao ministar SAD u Otomanskom carstvu (1881–1885). Volas se povukao u svoj dom u Krofordsvilu, Indijana, gde je nastavio da piše do svoje smrti 1905.


Naslovi u ponudi

Ben Hur

Ben Hur

Lewis Wallace

Ben-Hur: Priča o Hristu objavljena je 12. novembra 1880. i smatra se „najuticajnijom hrišćanskom knjigom devetnaestog veka“. Postao je američki najprodavaniji roman, nadmašivši Kolibu ujaka Toma Harijet Bičer Stou.

Mlado pokolenje, 1963.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
Knjiga se sastoji od dva toma
13,96