Alex Dahl

Alex Dahl

Aleksandrija Bokfeld Dal (rođena 1982), poznata kao Aleks Dal, je američka/norveška spisateljica krimi romana koja piše u nordijskom noar žanru. Njena dela su prevedena na dvanaest jezika, a norveški list Dagbladet ju je 2019. opisao kao novu zvezdu nordijske noir književnosti.

Njen prvi roman, Før jeg forlater deg (Pre nego što te ostavim), objavljen je na norveškom pod imenom Aleksandra Bokfeld 2013.

Godine 2018. njen prvi roman na engleskom jeziku, Dečak pred vratima, objavio je Penguin Random House. Knjiga je bila jedna od najprodavanijih e-knjiga u Engleskoj u to vreme, a Tajms ju je opisao kao jednu od „najboljih knjiga kriminalističke fikcije“ objavljene 2018. Prevedena je na deset jezika.

Godine 2019. objavila je roman Čuvar srca. Dahl je 2020. objavio Plaidate.

Bibliografija: 2013 – Før jeg forlater deg, Juritzen Forlag 2018 – Dečak pred vratima, Penguin Random House 2019 – Čuvar srca, Penguin Random House 2020- 'Plaidate'


Naslovi u ponudi

Nakon što je otišla

Nakon što je otišla

Alex Dahl

Neobičan, uzbudljiv i glamurozan psihološki triler. Aleks Dal majstorski prikazuje skrivenu, mračnu stranu više klase. Triler o opasnosti lepote, privlačnosti moći i bogatstva i žarkoj ljubavi majke prema sinu.

Znanje, 2023.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,24