Rat žena
Retka knjiga

Rat žena

Alexandre Dumas
Dumas

Jedan od najboljih romana čuvenog pisca Aleksandra Dumasa.

Postavljen u isto razdoblje kao i njegov najpoznatiji serijal o d’Artagnanu i tri mušketira („Tri mušketira”, ”20 godina poslije”, ”Vikont od Bragelona”...) prikazuje dvije odmjerene i natprirodno moderne heroine koje se bore na suprotnim stranama ratova koji su opustošili Francusku u sedamnaestom stoljeću. Roman prikazuje pisca na vrhuncu svojih moći, on slijedi standarde svih njegovih velikih djela - bitke, intrige, izdajstvo, romantika, odanost, skriveni identiteti, propasti - priča o baronu de Cannolesu je zadivljujuća i to je knjiga koju morate imati u svojoj kolekciji ako ste ljubitelj Aleksandra Dumasa i pravih historijskih romana.

Ženski rat odvijao se sredinom XVII stoljeća. Nakon što je Luj XIII umro, njegova udovica, poznata kao Ana Austrijska, po svom mjestu rođenja, preuzela je ulogu regenta još uvijek maloljetnog Luja XIV. Njenu vladavinu osporavali su brat i rođak Luja XIII. Kolektivno poznati kao knezovi; bili su zatvoreni, a supruga rođaka, princeza de Conde, preuzela je vodstvo pobune. Otuda i ženski rat. Ovaj je rat historijska činjenica i Dumas je o njemu čitao suvremena i historijska djela, ali tada je, razvio vlastiti zaplet, uvodeći izmišljene likove, ali držeći se mnogih historijskiih činjenica.

Dakle, tu je i ženski rat u srcu barona de Cannolesa, koji igra glavnu ulogu u ovom romanu, jer voli i Nanonne de Lartige, ljubavnicu jednog od vođa kraljičine vojske, i mladu i nježnu Claire koja je pristalica pobunjenih snaga.

Naslov originala
La guerre des femmes
Prevod
Zora Maksimović
Ilustracije
Aleksandar Hercl
Naslovnica
Đorđe Simić
Dimenzije
20,5 x 14,5 cm
Izdavač
Rad, Beograd, 1957.
 
Latinica. Tvrde korice s omotom.
Jezik: Hrvatski.

Nema primeraka u ponudi

Poslednji primerak je nedavno prodat.

 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Kraljičin đerdan

Kraljičin đerdan

Dumas
Alexandre Dumas

Kraljičin đerdan je roman Aleksandra Dumasa koji je objavljen 1849. i 1850. godine. Labavo je zasnovana na Aferi dijamantske ogrlice, epizodi koja uključuje prevaru i kraljevski skandal koji je dospeo na naslovne strane na dvoru Luja KSVI 1780-ih.

Otokar Keršovani, 1964.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
Knjiga se sastoji od dva toma
8,42
Gospođa de Monsoro

Gospođa de Monsoro

Dumas
Alexandre Dumas

Gospođa de Monsoro je istorijski roman Aleksandra Dumasa, objavljen 1846. godine. Svoje ime duguje grofovima koji su posedovali čuveni zamak Montsoreau. Roman se bavi bratskim kraljevskim sukobima na dvoru Henrija III.

Otokar Keršovani, 1964.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
Knjiga se sastoji od dva toma
8,56
Askanio 2. dio

Askanio 2. dio

Dumas
Alexandre Dumas
Progres, 1964.
Srpski. Latinica. Tvrde korice.
2,99
Bambusov štap

Bambusov štap

Anto Staničić
NIRO Književne novine, 1982.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
4,39
Predsjednički dućan

Predsjednički dućan

Vesna Marić

Novi roman Vesne Marić, britanske spisateljice koja je kao tinejdžerica morala izbjeći iz ratnog Mostara te život nastaviti u Engleskoj, aludira na svima nama vrlo dobro poznatu, blisku povijest, u originalnoj vizuri i maniri velikih emigrantskih romana.

Sandorf, 2022.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
14,35
Iskra života

Iskra života

Remarque
Erich Maria Remarque

Sv. 6

Otokar Keršovani, 1965.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
4,96