Jean Marie Stine

Jean Marie Stine

Jean Marie Stine pisac je, urednik, antologičar i obožavatelj. Autorica je romana Season of the Witch koji je pomiješao futurizam, transrodnu problematiku i seks i koji su urednici Science Fiction Reviewa nazvali “Jednim od 30 najvažnijih SF romana 1960-ih”.

Kao antologičar, JM je uredio Future Eves: Great Science Fiction About Women By Women ; Napokon dovoljno vremena!: Priče koje su inspirirale klasične epizode Zone sumraka, Vanjskih granica, Priča sutrašnjice i drugih starih SF televizijskih serija ; Legendarne žene detektivke ; Ja, vampir: 13 jezivih intervjua s Undead , i Those Doggone Dogs , između ostalih.

Kao urednik znanstvene fantastike i fantazije, JM je bio glavni urednik časopisa Galaxy i Starblaze Editions, jednog od pionira sf/f/h izdavaštva u mekom uvezu, te konzultant Dorchester/Leisure i Carroll and Graf.

Kao urednik publicistike, JM je radio kao viši urednik nabave i razvoja za Houghton-Mifflin, Jeremy Tarcher i St. Martins.

Njezini drugi romani uključuju Dan u životu (The Prisoner #3) , jedan od tri originalna romana koje je naručio Ace Books na temelju kultne televizijske serije, i Thrill City .

Od dvije nedavne zbirke, jedna ( Herstory & Other Science Fictions ) zaokružuje JM-ine sf/f/h kratke filmove i novele, a druga ( Trans-Sexual: Transgressive Erotica ) predstavlja njezinu fikciju o transrodnim temama.

U kasnim 1960-ima, tijekom druge i treće sezone Zvjezdanih staza (i zahvaljujući ljubaznim uredima Bjo Trimble), JM je radio za Genea Roddenberryja na nekoliko projekata, uključujući pisanje prvog kataloga ST robe ponuđenog obožavateljima, i pisanje pozadinskog materijala za nikad snimljenu Roddenberryjevu produkciju Tarzana . (Gene je bio odabran da preuzme filmsku franšizu o Tarzanu i planirao je smjestiti je u 1920-e i čvrsto se držati ranih Burroughsovih romana.)

Trenutno je JM urednik i izdavač Futures-Past Editions (impresum PageTurner Editions), koji slavi svoju desetu godinu kao digitalni izdavač sf/f/h e-knjiga izdavanjem svojih prvih tiskanih naslova!


Naslovi u ponudi