Catherine L. Albanese

Catherine L. Albanese

Catherine L. Albanese (rođena 1940.) američka je znanstvenica religijskih studija, profesorica, predavačica i autorica. Rođena i odrasla u Philadelphiji , Pennsylvania, diplomirala je summa cum laude s diplomom umjetnosti na koledžu Chestnut Hill 1962. godine. Magistrirala je povijest na Sveučilištu Duquesne 1968., a doktorirala je povijest kršćanstva na Sveučilištu u Chicago 1972.

Predavala je religijske studije na Kalifornijskom sveučilištu u Santa Barbari i bila predstojnica odjela. Utjecala je na osnivanje Odsjeka za sjevernoameričke religije Američke akademije za religiju (AAR) 1970-ih. Godine 1994. izabrana je za predsjednicu AAR-a.

Autorica je vjeronaučnog udžbenika America: Religions and Religion koji je doživio svoje peto izdanje. [4] Ostale knjige koje je napisala uključuju Corresponding Motion: Transcendental Religion and the New America (1977), Nature Religion in America: From the Algonkian Indians to the New Age (1990), i A Republic of Mind i Duh: Kulturna povijest američke metafizičke religije (2007). Uredila je The Spirituality of the American Transcendentalists: Selected Writings of Ralph Waldo Emerson, Amos Bronson Alcott, Theodore Parker and Henry David Thoreau, koji je objavljen 1988.


Naslovi u ponudi

America religions and religion

America religions and religion

Catherine L. Albanese
Wadsworth Publishing Company A Division of International Thomson Publishing Inc., 1999.
Engleski. Latinica. Broširano.
12,98