Faith in the Halls of Power: How Evangelicals Joined the American Elite

Faith in the Halls of Power: How Evangelicals Joined the American Elite

D. Michael Lindsay

Evangelisti, nekoć na periferiji američkog života, sada imaju moć u Bijeloj kući i na Wall Streetu, na Harvardu i u Hollywoodu. Kako su u tako kratkom vremenu dosegnuli vrhunce moći? I što to znači za evangelike - i za Ameriku?

Oslanjajući se na osobne intervjue sa zadivljujućim nizom istaknutih Amerikanaca - uključujući dva bivša predsjednika, desetke političkih i vladinih čelnika, više od 100 vrhunskih poslovnih rukovoditelja, plus holivudske mogule, intelektualce, sportaše i druge moćne ličnosti - D. Michael Lindsay pokazuje iz prve ruke kako oni donose svoju viziju moralnog vodstva u javnost. Ova fascinantna knjiga govori nam tko su pravi evanđeoski moćnici, kako su postali istaknuti i što rade sa svojim utjecajem. Lindsay otkriva da su evangelisti sada kod kuće u izvršnom apartmanu i na parceli studija, a s tih uzvišenih mjesta iskoristili su svoj utjecaj, novac i ideje za izgradnju evangeličkog pokreta i predstavljanje ga širem američkom društvu. Oni su čelnici moćnih institucija i njihovi su ciljevi ambiciozni - primijeniti kršćanska načela na gotovo svaki aspekt američkog života.

Usput, knjiga je prepuna fascinantnih priča i upečatljivih uvida. Lindsay pokazuje kako su evangelici postali sila u američkoj vanjskoj politici, kako tvrtke s liste Fortune 500 postaju prijateljski nastrojene prema vjeri i kako novu generaciju vjernika vode "kozmopolitski evangelisti". To su dobro obrazovani muškarci i žene koji čitaju i The New York Times i Christianity Today , i koji su oprezni prema sklonosti evanđeoskih masa prema polarizirajućoj retorici, apokaliptičnim kuharima i lošem kršćanskom rocku. Možda je najviše zaprepašćujuća važnost osobnih odnosa između vođa - tihi razgovor nakon proučavanja Biblije može imati veći učinak nego tisuće ljudi koji marširaju ulicama.

Faith in the Halls of Power vodi nas u razrijeđeni svijet evanđeoske elite--onkraj histerične panike i ponosa koji se busa u prsa-da bi nam dao pravu priču iza evanđeoske prevlasti u Americi.

"Ovo važno djelo trebalo bi biti obvezno štivo za svakoga tko želi javno izraziti svoje mišljenje o tome što američki evangelisti zapravo namjeravaju." -- Publishers Weekly (Recenzija sa zvjezdicom)

"Za ljude koji žele razumjeti kako su evangelisti stekli toliku moć, novac i utjecaj u proteklih 30 godina, ovo je najbolja knjiga za insajdere." -- Sojourners Magazine

"Svatko tko želi razumjeti vezu između Boga i moći u modernoj Americi trebao bi početi ovdje." --The Economist

"Fascinantno." --John Schmalzbauer, Wall Street Journal

Dimenzije
23 x 16 cm
Broj strana
332
Nakladnik
Oxford University Press, Oxford, 2007.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Engleski.
ISBN
978-0-19532-666-6

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Nekorišteno
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Democratic Faith

Democratic Faith

Patrick J. Deneen

Američki politički reformator Herbert Croly napisao je: "U dobru i zlu, demokracija se ne može odvojiti od težnje prema ljudskoj savršenosti." Demokratska vjera istodobno je oštra analiza i snažna kritika ove temeljne pretpostavke demokratske teorije.

Princeton University Press, 2014.
Engleski. Latinica. Broširano.
16,52
Kakva lijepa nedjelja!

Kakva lijepa nedjelja!

Semprun
Jorge Semprun

"Dijalektika je, druškane, sposobnost da se dočekaš na sve četiri!"

Grafički zavod Hrvatske (GZH), 1988.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
9,99
Freedom from Speech

Freedom from Speech

Greg Lukianoff

U slobodi od govora, autor i odvjetnik prvog amandmana Greg Lukianoff nudi zabrinjavajuću i provokativnu teoriju o tome zašto možemo očekivati ​​da će izazovi slobodi govora rasti u nadolazećim desetljećima, kako u Sjedinjenim Državama tako iu inozemstvu.

Encounter Books, 2014.
Engleski. Latinica. Broširano.
6,24
Just War Against Terror: The Burden Of American Power In A Violent World

Just War Against Terror: The Burden Of American Power In A Violent World

Jean Bethke Elshtain

Elegantno napisan i snažno argumentiran, Pravedni rat protiv terorizma nudi prijeko potreban i osvježavajuće jasan pogled na odgovore na terorizam u modernom svijetu.

Basic Books, 2003.
Engleski. Latinica. Broširano.
8,54
Anatomija morala jednog staljiniste

Anatomija morala jednog staljiniste

Brković
Jevrem Brković
Globus, 1988.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
2,50
SKJ, kriza, demokratija

SKJ, kriza, demokratija

Vladimir Goati
Centar za kulturnu djelatnost (Cekade), 1986.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,38