Faith in the Halls of Power: How Evangelicals Joined the American Elite

Faith in the Halls of Power: How Evangelicals Joined the American Elite

D. Michael Lindsay

Evangelisti, nekoć na periferiji američkog života, sada imaju moć u Bijeloj kući i na Wall Streetu, na Harvardu i u Hollywoodu. Kako su u tako kratkom vremenu dosegnuli vrhunce moći? I što to znači za evangelike - i za Ameriku?

Oslanjajući se na osobne intervjue sa zadivljujućim nizom istaknutih Amerikanaca - uključujući dva bivša predsjednika, desetke političkih i vladinih čelnika, više od 100 vrhunskih poslovnih rukovoditelja, plus holivudske mogule, intelektualce, sportaše i druge moćne ličnosti - D. Michael Lindsay pokazuje iz prve ruke kako oni donose svoju viziju moralnog vodstva u javnost. Ova fascinantna knjiga govori nam tko su pravi evanđeoski moćnici, kako su postali istaknuti i što rade sa svojim utjecajem. Lindsay otkriva da su evangelisti sada kod kuće u izvršnom apartmanu i na parceli studija, a s tih uzvišenih mjesta iskoristili su svoj utjecaj, novac i ideje za izgradnju evangeličkog pokreta i predstavljanje ga širem američkom društvu. Oni su čelnici moćnih institucija i njihovi su ciljevi ambiciozni - primijeniti kršćanska načela na gotovo svaki aspekt američkog života.

Usput, knjiga je prepuna fascinantnih priča i upečatljivih uvida. Lindsay pokazuje kako su evangelici postali sila u američkoj vanjskoj politici, kako tvrtke s liste Fortune 500 postaju prijateljski nastrojene prema vjeri i kako novu generaciju vjernika vode "kozmopolitski evangelisti". To su dobro obrazovani muškarci i žene koji čitaju i The New York Times i Christianity Today , i koji su oprezni prema sklonosti evanđeoskih masa prema polarizirajućoj retorici, apokaliptičnim kuharima i lošem kršćanskom rocku. Možda je najviše zaprepašćujuća važnost osobnih odnosa između vođa - tihi razgovor nakon proučavanja Biblije može imati veći učinak nego tisuće ljudi koji marširaju ulicama.

Faith in the Halls of Power vodi nas u razrijeđeni svijet evanđeoske elite--onkraj histerične panike i ponosa koji se busa u prsa-da bi nam dao pravu priču iza evanđeoske prevlasti u Americi.

"Ovo važno djelo trebalo bi biti obvezno štivo za svakoga tko želi javno izraziti svoje mišljenje o tome što američki evangelisti zapravo namjeravaju." -- Publishers Weekly (Recenzija sa zvjezdicom)

"Za ljude koji žele razumjeti kako su evangelisti stekli toliku moć, novac i utjecaj u proteklih 30 godina, ovo je najbolja knjiga za insajdere." -- Sojourners Magazine

"Svatko tko želi razumjeti vezu između Boga i moći u modernoj Americi trebao bi početi ovdje." --The Economist

"Fascinantno." --John Schmalzbauer, Wall Street Journal

Dimenzije
23 x 16 cm
Broj strana
332
Nakladnik
Oxford University Press, Oxford, 2007.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Engleski.
ISBN
978-0-19532-666-6

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Nekorišteno
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Tehnokratska bolest

Tehnokratska bolest

Alain Peyrefitte

Tehnokratska bolest, svakako je dosad najveći Peyrefitteov uspjeh, ne samo po broju prodanih primjeraka i rekcijama koje je knjiga pobudila već po tome što je uveliko pridonijela da pisac postane član Francuske akademije.

24 sata, 1978.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
8,76
From Kosovo To Kabul: Human Rights and International Intervention

From Kosovo To Kabul: Human Rights and International Intervention

David Chandler

Ova knjiga kritički sagledava način na koji su pitanja ljudskih prava stavljena u prvi plan u međunarodnim poslovima.

Pluto Press, 2002.
Engleski. Latinica. Broširano.
8,26
Vražica nosi pradu...A bogovi konfekciju

Vražica nosi pradu...A bogovi konfekciju

Mirela Holy
Jesenski i Turk, 2017.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
12,22
Mraz dolazi iz Kremlja

Mraz dolazi iz Kremlja

Zdeněk Mlynář

Politička autobiografija Zdeněka Mlynářa, glavnog ideologa Dubčekove socijalističke reformističke vlade. Središnji dio knjige bavi se intervencijom sila Varšavskog pakta u Čehoslovačkoj 1968.

Globus, 1985.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
6,32 - 7,16
Suočavanja

Suočavanja

Ratko Božović
NIO Univerzitetska riječ, 1988.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,80
Bijeli ovratnik: Američke srednje klase

Bijeli ovratnik: Američke srednje klase

C. Wright Mills
Naprijed, 1979.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,45