Kad jaganjci utihnu
Rijetka knjiga

Kad jaganjci utihnu

Thomas Harris

Kad jaganjci utihnu je triler, po kojem je snimljen istoimeni film. Manijakalni serijski ubojica nalazi svoje žrtve među lijepim djevojkama koje poslije masakriranja ostavlja odrane kože. Nemoguće ga je uhvatiti.

Mladoj FBI agentici Clarice Starling dodijeljen je zadatak pronaći nestalu ženu i time je spasiti od serijskog ubojice koji svojim žrtvama guli kožu. Želeći shvatiti izvrnuti um ubojice, ona započinje seriju razgovora s drugim psihopatom, Hannibalom Lecterom, nekada cijenjenog psihijatra sada zatvorenog zbog kanibalizma. FBI agent Jack Crawford vjeruje da Lecter, i sam izuzetno inteligentan i pametan manipulator, ima odgovore kojima će im pomoći da lociraju ubojicu. No, Claricein prvi zadatak je zadobiti Lecterovo povjerenje... Po ovom je romanu 1991. godine Jonathan Demme snimio film s Jodie Foster i Antony Hopkinsom u glavnim ulogama.

Naslov izvornika
The silence of the lambs
Prijevod
Mirjana Živković
Dimenzije
21 x 13 cm
Broj strana
286
Nakladnik
Večernji list, Zagreb, 2004.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53716-134-7

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Nekorišteno
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Crveni zmaj

Crveni zmaj

Thomas Harris

Triler Crveni zmaj Thomasa Harrisa, autora kojeg je godine 1989. proslavio roman “Kad jaganjci utihnu”, kritika danas aklamacijom prihvaća kao najbolji roman iz serije o psihopatu Hannibalu Lecteru.

Mladinska knjiga, 1991.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
8,42
Shadows of the Empire

Shadows of the Empire

Steve Perry

Evo neispričane priče o događajima koji su se dogodili između filmova Carstvo uzvraća udarac i Povratak Jedija: roman u kojem Darth Vader još uvijek živi i bori se protiv negativca moćnog i zlog poput njega.

Bantam books, 1997.
Engleski. Latinica. Broširano.
9,90
Fatal Cure

Fatal Cure

Robin Cook

Fatal Cure je medicinski triler koji govori o dvoje mladih liječnika Angeli i Davidu Wilsonu, s njihovom 9-godišnjom kćeri koja boluje od kronične bolesti, cistične fibroze, koji su namamljeni u mali gradić u Vermontu kako bi započeli karijeru.

G. P. Putnam's Sons, 1993.
Engleski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
10,42
Posvuda mali oltari

Posvuda mali oltari

Rebecca Wells

Prvijenac autorice bestselera – Svete tajne sestrinstva Ya-Ya. Posvuda mali oltari ovjenčan je nagradom Western States Book Award 1992.

Školska knjiga, 2003.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,86
Bourneov identitet

Bourneov identitet

Robert Ludlum

Bourneov identitet špijunski je triler Roberta Ludluma iz 1980. koji govori o Jasonu Bourneu, čovjeku s izvanrednim sposobnostima preživljavanja koji ima retrogradnu amneziju i mora pokušati otkriti svoj pravi identitet.

Prosvjeta, 1986.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
4,98
A Stone for Danny Fisher

A Stone for Danny Fisher

Harold Robbins

Oštra, uvjerljiva i revolucionarna za svoje vrijeme, Kamen za Dannyja Fishera je priča o ambiciji, nadi i nasilju smještena u posebno i opasno razdoblje američke povijesti. Klasičan, seksi bestseler Harolda Robbinsa, ponovno predstavljen potpuno novoj gen

Pocket Books, 1953.
Engleski. Latinica. Broširano.
8,556,84