Vitamini za dušu

Vitamini za dušu

Norbert Lechleitner

100 iznenađujućih mudrosnica koje će vaš dan učiniti ljepšim

Doista pravi „vitamini za dušu“, stare priče, zabavne anegdote, mudre pouke, stotinu njih koje će vaš dan učiniti ljepšim, jer ćete u njima naći uvijek poneko zrnce dubokoumne istine za koju ćete reći: pa da, to je tako. Istinska ljepota dolazi iznutra. To je neprolazna ljudska mudrost. Kako bi bilo da povjerujemo upravo u tu drevnu mudrost, umjesto u reklamne slogane koji nam nude sredstva za uljepšavanje vanjštine, pa da poradimo na svojoj unutrašnjoj ljepoti? Da umjesto što se brinemo samo za tijelo malo poradimo i na duši? U tome bi vam mogle pomoći priče mudrosnice sabrane u ovoj knjizi. To su vitamini koji će vašu dušu osvježiti, podići, ojačati i osloboditi. Njihova je djelotvornost empirijski dokazana kroz stoljeća. Ove priče mudrosnice potječu iz predbudističkog razdoblja Indije, iz stare Kine i Japana, te zemalja ranog islama i židovstva. Putovale su preko starih kultura i kroz naš Srednji vijek i uvijek se nanovo i pomalo drukčije prepričavale kao poučni govori, parabole, usporedbe ili basne, kao japanski zen-koani, ili su se spominjale u spisima kršćanskih pustinjaka, čak i u pošalicama i anegdotama. Konstrukcija se mijenjala, no vitamini, važni za život, su ostajali. Oni pozitivno djeluju na tijelo i duh, razveseljavaju nas i time automatski ozdravljuju čovjeka u cjelini, a ne samo njegovo tijelo. U ovoj sam knjizi nanovo prepričao i prilagodio mudrosnice i prilagodio ih našem vremenu. Svaka mudrosnica ima svoju poruku i posebno djelovanje, neke potiču na razmišljanje, druge potiču emocije, treće stimuliraju mišiće koje koristimo kad se smijemo (i pritom možda pokrivaju i kakvo metafizičko pitanje), mnoge nas bodre, a svaka za sebe pravi je lijek za dušu. Ugodite ovim mudrosnicama svojoj duši i osvježite je, pa će se dan doimati odmah vedrijim. U slučaju mogućih rizika i nuspojava posavjetujte se sa svojim partnerom, svećenikom ili terapeutom. Knjiga kao stvorena ne samo za vas, već i kao dar svakome tko vam je dovoljno drag da mu poklonite jednu knjigu. Ova je za svakoga.

Naslov izvornika
Vitamine fur die seele
Prijevod
Mirta Lijović
Urednik
Damir Mikuličić
Dimenzije
20,5 x 12,5 cm
Broj strana
155
Nakladnik
Izvori, Zagreb, 2010.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53203-354-0

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Velika knjiga viceva - 2. prošireno izdanje

Velika knjiga viceva - 2. prošireno izdanje

Ingrid Karačić
Dušević & Kršovnik, 2014.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
13,9811,18
Zločeste misli

Zločeste misli

Wilde
Oscar Wilde

“Oscar Wilde neusporedivo je najbolji govornik svog vremena, a možda i svih vremena”, zapisao je George Bernard Shaw, Wildeov suvremenik i veliki pisac. To je sasvim prikladno odavanje počasti jednoga genijalnog Irca drugome.

Šareni dućan, 2000.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,26
Mala knjiga o ljubavi

Mala knjiga o ljubavi

Mozaik knjiga, 2014.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
4,88
Prigodnice biskupu Strossmayeru objavljene u Glasniku od 1874. do 1905.

Prigodnice biskupu Strossmayeru objavljene u Glasniku od 1874. do 1905.

Mirko Ćurić

Knjiga prigodnica biskupu Josipu Jurju Strossmayeru izdana je u povodu stogodišnjice njegove smrti, a pjesme koje se nalaze u knjizi objavljene su u Glasniku Biskupija bosanske i sriemske u razdoblju od 1874. do 1905. godine.

Matica Hrvatska, 2005.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,98