Vitamini za dušu

Vitamini za dušu

Norbert Lechleitner

100 iznenađujućih reči mudrosti koje će vam ulepšati dan

Zaista pravi „vitamini za dušu“, stare priče, smešne anegdote, mudre pouke, njih stotinu koje će vam ulepšati dan, jer ćete u njima uvek naći zrnce duboke istine na koje ćete reći: da, tako je. Prava lepota dolazi iznutra. To je neprolazna ljudska mudrost. Šta kažete na verovanje u ovu drevnu mudrost, umesto reklamnih slogana koji nam nude sredstva za ulepšavanje spoljašnjosti, kako bismo mogli da radimo na svojoj unutrašnjoj lepoti? Da umesto da brinemo samo o telu, radimo malo i na duši? U tome bi vam mogle pomoći priče mudrih žena koje su sakupljene u ovoj knjizi. To su vitamini koji će osvežiti, podići, ojačati i osloboditi vašu dušu. Njihova efikasnost je empirijski dokazana tokom vekova. Ove priče o mudracima potiču iz predbudističkog perioda Indije, iz drevne Kine i Japana i zemalja ranog islama i judaizma. Putovali su kroz drevne kulture i kroz naš srednji vek i uvek su se prepričavali iznova i malo drugačije kao poučni govori, parabole, poređenja ili bajke, poput japanskih zen-koana, ili su pominjani u spisima hrišćanskih pustinjaka, čak i u šalama i anegdotama. Konstrukcija se promenila, ali su vitamini važni za život ostali. Pozitivno deluju na telo i duh, razveseljavaju nas i tako automatski leče čoveka u celini, a ne samo njegovo telo. U ovoj knjizi sam prepričao i prilagodio mudre reči i prilagodio ih našem vremenu. Svaki mudrac ima svoju poruku i poseban efekat, neki podstiču razmišljanje, drugi podstiču emocije, treći stimulišu mišiće koje koristimo kada se smejemo (i pritom možda pokrivaju neko metafizičko pitanje), mnogi nas razvesele, a svaki je pravi lek za dušu . Ugodite ovim mudracima svojoj duši i osvežite je, pa će vam dan odmah izgledati svetliji. U slučaju mogućih rizika i neželjenih efekata, konsultujte svog partnera, sveštenika ili terapeuta. Knjiga kao da je stvorena ne samo za vas, već i kao poklon svima koji su vam dovoljno dragi da im poklonite knjigu. Ovaj je za sve.

Naslov originala
Vitamine fur die seele
Prevod
Mirta Lijović
Urednik
Damir Mikuličić
Dimenzije
20,5 x 12,5 cm
Broj strana
155
Izdavač
Izvori, Zagreb, 2010.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53203-354-0

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Snižena cena: 13,8212,44
Popust od 10% važi do 23.06.2024. 23:59
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Velika knjiga viceva - 2. prošireno izdanje

Velika knjiga viceva - 2. prošireno izdanje

Ingrid Karačić
Dušević & Kršovnik, 2014.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
13,9810,49
Zločeste misli

Zločeste misli

Wilde
Oscar Wilde

“Oscar Wilde neusporedivo je najbolji govornik svog vremena, a možda i svih vremena”, zapisao je George Bernard Shaw, Wildeov suvremenik i veliki pisac. To je sasvim prikladno odavanje počasti jednoga genijalnog Irca drugome.

Šareni dućan, 2000.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,26
Mala knjiga o ljubavi

Mala knjiga o ljubavi

Mozaik knjiga, 2014.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
4,88
Prigodnice biskupu Strossmayeru objavljene u Glasniku od 1874. do 1905.

Prigodnice biskupu Strossmayeru objavljene u Glasniku od 1874. do 1905.

Mirko Ćurić

Knjiga počasti biskupu Josipu Juraju Štrosmajeru objavljena je povodom stogodišnjice njegove smrti, a pjesme u knjizi objavljene su u Glasniku Eparhije bosanskohercegovačke u periodu od 1874. do 1905. godine.

Matica Hrvatska, 2005.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,98