Slučaj smjerokaza

Slučaj smjerokaza

Iain Pears

Prevođen, hvaljen i čitan širom svijeta kao jedini pravi nasljednik spisateljske erudicije Umberta Eca, Iain Pears će vas romanom Slučaj smjerkoaza održati budnima i kada je vrijeme za spavanje već odavno prošlo.

Priču o ubojstvu dr. Roberta Grovea, ne baš cijenjenog i ne baš uljudnog člana nastavničkog vijeća na oksfordskom Novom koledžu, koje se zbilo 1663. godine, ispričat će četiri njegova suvremenika i moguća svjedoka zločina. Svaki od njih u svoju će pripovijest unijeti vlastite predrasude, uplesti skrivene interese i pobude, istaknuti neke okolnosti, a ispustiti ili izokrenuti druge. Razloge tomu, kao i pravu istinu, autor romana Slučaj smjerokaza, Iain Pears, opčinjenim će čitateljima dozirati na kapaljku neumitno vodeći radnju konačnom i neočekivanom razrješenju tajne. Marco da Cola, prepotentni Venecijanac, na pragu otkrića transfuzije krvi, tvrdi da po Engleskoj zapravo utjeruje dugove za svoga oca, poznatog trgovca. Jack Prestcott, sin prognanog izdajnika, izgubljen je u svijetu tlapnji i jedini mu je cilj, čini se, sprati ljagu s obiteljskog imena. John Wallis, paranoični kriptograf ponesen sklonošću k otkrivanju zavjera, o svemu ima svoju teoriju. Međutim, tek će povučeni antikvar Anthony Woods uspjeti pohvatati niti svih tajni i iz nesagledivog guštika laži i obmana iznjedriti smjerokaz koji upućuje na pravu i jedinu istinu. Sve četiri ispovijesti odaju začudnu fascinaciju pripovjedačâ mladom Sarom Blundy, služavkom ubijenog Grovea. U isključivo muškom svijetu Engleske sedamnaestog stoljeća ova bistra, prkosna, samosvjesna mlada žena, kroz opise četvorice potpuno različitih pripovjedača, prerasta u glavni lik romana kao vjesnica novog doba koje tek dolazi.

Naslov izvornika
An instance of the fingerpost
Prijevod
Martin Gračanin, Božica Jakovlev, Damir Biličić, Ana Sabljak
Urednik
Neven Antičević
Ilustracije
Igor Kordej
Dimenzije
24 x 16 cm
Broj strana
702
Nakladnik
Algoritam, Zagreb, 2000.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Ključevi kraljevstva

Ključevi kraljevstva

Cronin
Archibald Joseph Cronin
Otokar Keršovani, 1966.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,99
Death on the Nile: A Hercule Poirot Mystery

Death on the Nile: A Hercule Poirot Mystery

Christie
Agatha Christie

Punokrvna misterija o ljubavi, ljubomori i izdaji, Smrt na Nilu jedno je od najlegendarnijih i bezvremenskih djela Agathe Christie.

Bentam Books, 1981.
Engleski. Latinica. Broširano.
2,28
Feniks i čarobni sag

Feniks i čarobni sag

Edith Nesbit

Nakon što je nesretnim spletom okolnosti nastradao stari sag, za dječju sobu nabavljen je novi, no kad ga razmotaju, djeca u njemu pronalaze čudnovato, zlatno jaje koje se otkotrlja i završi u vatri. Iz njega se izlegne tisuću godina star feniks…

Zagrebačka naklada, 2019.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
13,78
Captain Corelli's Mandolin

Captain Corelli's Mandolin

de Bernières
Louis de Bernières

Radnja romana je smještena na grčkom otoku Kefaloniji za vrijeme Drugog svj. rata. Nakon okupacije otoka na njega stiže satnik Antonio Corelli, koga više zanimaju mandoline nego rat. Po romanu je 2001. snimljen i istoimeni film.

Vintage, 1999.
Engleski. Latinica. Broširano.
7,99
Komod

Komod

Simon Turney

Rim ga je obožavao, bogovi su ga štitili, a ljubav izdala. "Fascinantna, zanimljiva i napeta priča o jednom od najozloglašenijih rimskih careva."

Znanje, 2023.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,76
So worthy a friend

So worthy a friend

Shakespeare
William Shakespeare
Collier Books, 1961.
Engleski. Latinica. Broširano.
3,99