Virus, potres, brak

Virus, potres, brak

Marina Šur Puhlovski

Novi roman Marine Šur Puhlovski Virus, potres, brak nastavlja se na ciklus romana o Sofiji Kralj (Nesanica, Ljubav, Igrač, Divljakuša, Zbogom djevojčice), s tim da je glavna tema ovog romana njen brak s junakom Igraca, odnosno 45 godina tog braka. On je većinu tog vremena propadao, ali se ipak održao gotovo pola stoljeća, jer je „institucija“ žilava, kako na jednom mjestu kaže junakinja. Početak nas vraća u 1976. godinu kad se junaci upoznaju, i potom detaljno prati razvoj tog odnosa, djelomice u ich-formi, djelomice u trećem licu jednine, jer junakinja sebe promatra i kao lik. Tako je roman, iako vrlo živ, prepun događanja, ujedno i veliki esej o gotovo pola stoljeća života u Zagrebu, obuhvačajući i vrijeme Jugoslavije na izmaku, ratno i poratno vrijeme, sve do naših dana. Glavna je junakinja spisateljica, intelektualka, kao i većina drugih likova romana, pa je riječ i o ljubavnom, i o obiteljskom, i o društvenom, i o filozofskom romanu, koji zadire u brojne fenomene života, u stalnom nastojanju da im domisli razlog i smisao. Majstorski napisan, kompleksan, pronicljiv, a opet brz i lako čitljiv, roman Virus, potres, brak prva je knjiga planirane velike romaneskne freske, u kojoj Marina Šur Puhlovski na 900 stranica (u tri knjige), prateci intiman život Sofije Kralj, daje sveobuhvatan pogled na jedno vrijeme i društvo, kao i na svu složenost, važnost i krhkost naših intimnih odnosa za koje se tako grčevito vežemo i na kojima gradimo svoje živote.

Urednik
Drago Glamuzina i Sandra Ukalović
Ilustracije
Petra Grozaj
Naslovnica
Petra Grozaj
Dimenzije
20 x 13,5 cm
Broj strana
316
Nakladnik
V.B.Z, Zagreb, 2022.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Novo
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Zbogom, djevojčice

Zbogom, djevojčice

Marina Šur Puhlovski
V.B.Z, 2020.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
10,99
Slike i prikazi

Slike i prikazi

Šenoa
August Šenoa

Sabrana djela Augusta Šenoe, knjiga XX.

Binoza, 1934.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,98
Film

Film

Goran Rem
Društvo hrvatskih književnika, 2005.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,98
Uspavanka za poljubac

Uspavanka za poljubac

Parun
Vesna Parun
Mozaik knjiga, 1997.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,42
Karavan savršenih

Karavan savršenih

Predrag Jirsak

Roman o poslijeratnoj omladini i životu u Zagrebu, u kojem autor opisuje mladež i njihove roditelje, koji su revolucijom gotovo izgubili tlo pod nogama.

Mladost, 1964.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
4,59 - 6,28
U registraturi

U registraturi

Kovačić
Ante Kovačić

U registraturi je najpoznatiji roman Ante Kovačića. Roman je u nastavcima izlazio tijekom 1888. godine i to u časopisu Vijenac. Prema kritičarima, najznačajniji hrvatski roman 19. st. uz "Seljačku bunu" Augusta Šenoe.

Večernji list, 2004.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
3,76