Život u emigraciji

Život u emigraciji

Karlo Mirth

Život u emigraciji dokumentarni je portret jednoga vremena i pomalo gorko svjedočenje o tužnoj činjenici nerazumijevanja između domovinskih Hrvata i Hrvata u emigraciji.

Književno-publicističko djelo Život u emigraciji Karla Mirtha knjiga je dojmljivih i povijesno vrijednih sjećanja na autorov uzbudljiv emigrantski životni put i na susrete s Ivanom Meštrovićem, Bogdanom Radicom, Vladkom Mačekom, nadbiskupom Ivanom Šarićem, slikarom Kristijanom Krekovićem, kartografom Stjepanom Horvatom i ostalim znamenitim Hrvatima.

Autor ove knjige Karlo Mirth pripadao je skupini intelektualaca koja je stigla u Ameriku nakon II. svjetskog rata. Mirth je pisao o njihovoj socijalizaciji u američko društvo i o odnosima sa starijim naraštajem hrvatskih emigranata. Bio je aktivno angažiran u radu Hrvatske akademije Amerike, u udruženju "Journal of Croatian Studies", gdje je bio glavni urednik od začetka udruženja 1960.

Karlo Mirth (Otočac, 1917 - Farmington, SAD, 2013), publicist, urednik, poliglot, izdavač i esejist, jedna je od vodećih intelektualnih osobnosti hrvatske dijaspore na sjevernoameričkome kontinentu u drugoj polovici 20. stoljeća...

Urednik
Jelena Hekman
Naslovnica
Luka Gusić
Dimenzije
24 x 17 cm
Broj strana
434
Izdavač
Matica hrvatska, Zagreb, 2003.
 
Latinica. Tvrde korice s omotom.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
979-9-53150-695-2

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Novo
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Sudbine i djela: književnost, umjetnost, jezikoslovlje

Sudbine i djela: književnost, umjetnost, jezikoslovlje

Antun Bonifačić, Karlo Mirth, Luis Gil Fillol, Jure Prpić, Ivo Bogdan, Ivo Lendić, Anton Nizeteo,...

Treća knjiga izbora radova Hrvatske revije u kojoj su predstavljeni radovi najreprezentativnijih hrvatskih emigrantskih intelektualaca bilo o najznačajnijim imenima i djelima, bilo o najegzistencijalnijim pitanjima iz hrvatske povijesti, jezikoslovlja, um

Školske novine, 1996.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
65,75 (komplet)
Moj tihi rat

Moj tihi rat

Philby
Kim Philby

Autobiografija Kima Philbyja, najpoznatijeg dvostrukog agenta prošlog stoljeća, koji je 30 godina radio za sovjetsku obavještajnu službu.

Otokar Keršovani, 1978.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,224,18 - 5,62
Jesen 4000 neto

Jesen 4000 neto

Đorđević
Puriša Đorđević

Mladomir, u svijetu filma i književnosti poznat kao Puriša Đorđević (1924), autor više od pedeset kratkometražnih i više dugometražnih igranih filmova (“Jutro”, “San”…), objavio je svoj šesti roman “Jesen 4000 neto”.

Institut za film, 2002.
Srpski. Latinica. Broširano.
8,24
Isprika: Ogledi i pamćenja

Isprika: Ogledi i pamćenja

Božidar Violić

Violićevo autobiografsko razotkrivanje doživljaja kazališne starosti je neskriveno, snažno i duboko, ono fascinira hrabrim otkrivanjem osjećaja s druge strane kazališne medalje koju svi u tim istim godinama „treće dobi“ ne pokazuju, a pogotovo ne ispisuju

Naklada Ljevak d.o.o., 2008.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
8,76
Why Not Me?

Why Not Me?

Mindy Kaling

Od autora omiljenog bestselera New York Timesa Is Everyone Hanging Out Without Me? a kreator i zvijezda Projekta Mindy dolazi zbirka eseja koji su urnebesni i pronicljivi koliko i duboko osobni.

Crown Archetype, 2015.
Engleski. Latinica. Tvrde korice.
4,91
Ispovijed

Ispovijed

Mihail Bakunjin
Glas Slavonije, 1976.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
9,42 - 9,46