The Road to Character

The Road to Character

David Brooks

David Brooks nas ovom knjigom izaziva da ponovno uspostavimo ravnotežu između usredotočenosti na vanjski uspjeh - "vrline životopisa" - i naših temeljnih načela.

S mudrošću, humorom, znatiželjom i oštroumnim uvidima koji su doveli milijune čitatelja na njegovu kolumnu u New York Timesu i njegove prethodne bestselere, David Brooks je neprestano osvjetljavao naše svakodnevne živote u iznenađujućim i originalne načine. U Društvenoj životinji istražio je neuroznanost ljudske povezanosti i kako možemo zajedno napredovati. Sada, u Putu do karaktera, on se usredotočuje na dublje vrijednosti koje bi trebale oblikovati naše živote. Osvrćući se na neke od najvećih svjetskih mislilaca i nadahnutih vođa, Brooks istražuje kako su kroz unutarnju borbu i osjećaj vlastitih ograničenja izgradili snažan unutarnji karakter. Laburistička aktivistica Frances Perkins shvatila je potrebu za potiskivanjem dijelova sebe kako bi mogla biti instrument u većem cilju. Dwight Eisenhower organizirao je svoj život ne oko impulzivnog samoizražavanja, već je razmišljao o samoograničenju. Dorothy Day, predana katolička obraćenica i zagovornica siromašnih, kao mlada žena naučila je rječnik jednostavnosti i predaje. Pioniri građanskih prava A. Philip Randolph i Bayard Rustin naučili su suzdržanost i logiku samodiscipline, potrebu da ne vjeruju sebi čak ni dok su vodili plemeniti križarski rat. Spajajući psihologiju, politiku, duhovnost i ispovijed, Put do karaktera pruža nam priliku da preispitamo svoje prioritete i težimo izgradnji bogatih unutarnjih života obilježenih poniznošću i moralnom dubinom. “Radost je”, piše David Brooks, “nusproizvod koji doživljavaju ljudi koji teže nečem drugom. Ali dolazi.” Pohvala za The Road to Character “Hiper čitljiva, lucidna, često bogata detaljna ljudska priča.”

Dimenzije
20 x 13 cm
Broj strana
300
Izdavač
Random House, New York, 2016.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Engleski.
ISBN
978-0-81298-341-8

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Nekorišćeno
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Prokleti deo

Prokleti deo

Bataille
Georges Bataille

Prokleti udio: Esej o općoj ekonomiji knjiga je Georgesa Bataillea iz 1949. u kojoj autor predstavlja novu ekonomsku teoriju koju naziva "opća ekonomija". Djelo obuhvaća svezak I: Potrošnja, svezak II: Povijest erotike i svezak III: Suverenost.

Svetovi, 1995.
Srpski. Latinica. Broširano.
9,99
Zapiši to, Kiš! : ratni dnevnik

Zapiši to, Kiš! : ratni dnevnik

Egon Erwin Kisch

Ratni dnevnik Egona Erwina Kischa, koji je autor vodio kao vojnik austrougarske vojske tokom cerske i kolubarske bitke 1914. godine.

Matica srpska, 1983.
Srpski. Latinica. Broširano.
6,584,94
Politička književnost

Politička književnost

Ristić
Marko Ristić
Naprijed, 1958.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
9,99 - 14,99
Kopitar i Vuk

Kopitar i Vuk

Kopitar, Karadžić
Jernej Kopitar, Vuk Karadžić

Knjiga sadrži izbor tekstova Jerneja Kopitara i Vuka Karadžića, koji prikazuju međusobni odnos njih dvojice. Kopitarovi tekstovi su prevedeni s njemačkog.

Rad, 1980.
Srpski. Ćirilica. Broširano.
5,26
Prikazi i članci

Prikazi i članci

Kovačić
Ivan Goran Kovačić

Peti svezak iz Djela Ivana Gorana Kovačića.

Nakladni zavod Hrvatske, 1949.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,73
Sve što treba da znam naučio sam još u vrtiću

Sve što treba da znam naučio sam još u vrtiću

Robert Fulghum
Mono & Manana.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
4,993,49