Mila 18

Mila 18

Leon Uris
Uris

Mila 18 je roman o legendarnom ustanku u Varšavskom getu. Da bi napisao roman, Uris je proveo godine proučavajući arhivsku građu, obilazeći mesta na kojima su se dešavali događaji i razgovarajući sa preživelima iz geta...

Kao i u mnogim drugim Urisovim knjigama, priča je uglavnom ispričana sa stanovišta novinskog čoveka; u ovom slučaju, američko-italijanski novinar Kristofer de Monti, koji je raspoređen u Varšavu nakon što je izveštavao o Španskom građanskom ratu. Iako je trebalo da bude nepristrasan i neutralan posmatrač, on se susreće i zbližava i sa nacističkom hijerarhijom i sa Jevrejima iz Varšave. Ima strastvenu aferu sa ženom jednog od vođa jevrejske zajednice, a takođe se bavi i prostitutkama koje su obezbedili nacisti.

Dok je geto opkoljen i pretvoren u ruševine, on se ubacuje u svoju partiju sa hrabrim braniocima. On je jedan od retkih preživelih i uspeva da pobegne sa mladom ženom Gabrijelom Rak, koja je trudna sa detetom jednog od branilaca Andreja Androfskog, bivšeg oficira poljske vojske.

Naziv "Mila 18" je preuzet od bunkera štaba jevrejskih boraca otpora ispod zgrade u ulici Miła 18.

Prevod
Nada Šoljan
Urednik
Zdravko Židovec
Naslovnica
Nenad Dogan
Dimenzije
21 x 13 cm
Broj strana
610
Izdavač
Otokar Keršovani, Rijeka, 1982.
 
Latinica. Tvrde korice s omotom.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Odsustvo do buđenja 1

Odsustvo do buđenja 1

Uris
Leon Uris

Odsustvo do buđenja je roman američkog pisca Leona Urisa iz 1953. godine. Mnogi događaji u knjizi zasnovani su na Urisovom sopstvenom iskustvu iz Drugog svetskog rata u 6. puku marinaca.

Otokar Keršovani, 1982.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
5,32
Exodus 1

Exodus 1

Uris
Leon Uris

Egzodus je roman o osnivanju države Izrael koji počinje kratkim prepričavanjem putovanja imigrantskog broda Egzodus iz 1947. godine i opisuje istorije različitih glavnih likova i vezu njihovih ličnih života sa rođenjem novog Jevrejina. država.

Otokar Keršovani, 1982.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
5,323,99
QB VII

QB VII

Uris
Leon Uris

QB VII je dramatičan roman u sudnici koji u četiri dela ističe događaje koji su doveli do suđenja za klevetu. Roman je bio Urisov drugi uzastopni bestseler broj 1 Njujork Tajmsa i treći ukupno.

Otokar Keršovani, 1982.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
5,323,74 - 5,36
Ružičasto raspeće I: Sexus

Ružičasto raspeće I: Sexus

Miller
Henry Miller

„Seksus” Henrija Milera deo je trilogije „Ružičasto raspeće” u kojoj se, sa manjim intenzitetom nego u njegovim najpoznatijim delima objavljenim tridesetih godina prošlog veka u Parizu, sublimiše njegov bunt protiv arogantne i licemerne Amerike.

Otokar Keršovani, 1978.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
52,46 (komplet)
Sjever i jug I-III

Sjever i jug I-III

John Jakes

Dva mladića, jedan iz Pensilvanije, a drugi iz Južne Karoline, susreću se na putu za Vest Point, vojnu akademiju. Priča o američkom građanskom ratu, ljubavi i mržnji između dve velike porodice na suprotnim stranama.

Otokar Keršovani, 1988.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
Knjiga se sastoji od tri toma
12,56
Posljednji Mohikanac

Posljednji Mohikanac

Cooper
James Fenimore Cooper

Posljednji Mohikanac povijesna je romansa koju je napisao James Fenimore Cooper 1826. godine. To je druga knjiga pentalogije Priče o kožnoj čarapi i najpoznatija suvremenoj publici. The Pathfinder, objavljen 14 godina kasnije, 1840., njegov je nastavak.

Jutarnji list, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,62 - 4,98