Pepeljuge

Pepeljuge

Kristina Ohlsson

Kristina Olson je uspela da postigne nešto što su mnogi pokušavali pre nje - da švedski krimi roman podigne na novi, neočekivani nivo.

Svojim prvim romanom Kristina Olson se već pozicionirala kao članica elitnog kruga skandinavskih autora krimi romana, a svojim elegantnim stilom proze, slojevitim likovima i intrigantnom radnjom osvojila je kritiku i publiku ne samo u Skandinaviji, već i takođe širom Evrope. Jednog dana usred kišnog švedskog leta, devojčica je kidnapovana iz kupea voza. Voz se zaustavio na usputnoj stanici i devojčicina majka je izašla na peron da telefonira, ali nije primetila da je voz krenuo. Osoblje voza je upozoreno da pazi na dete koje je spavalo, ali kada je voz stao na Centralnu stanicu u Stokholmu devojčice nije bilo, a uprkos desetinama potencijalnih svedoka, niko nije video šta se dogodilo. Inspektor Aleks Reht i njegov tim, kojima se pridružila kriminalka Fredrika Bergman, dobili su zadatak da reše slučaj, koji je u početku izgledao kao tipičan primer borbe za starateljstvo između razdvojenih roditelja. Ali kada na severu Švedske pronađu leš deteta na čijem čelu je ispisana reč „neželjena“, slučaj se ubrzo pretvara u noćnu moru za istražni tim – poteru za đavolski inteligentnim i okrutnim ubicom.

Naslov originala
Askungar
Prevod
Danilo Brozović
Urednik
Nada Brnardić
Naslovnica
Goran Rdosavljević
Dimenzije
20,5 x 13,5 cm
Broj strana
445
Izdavač
Naklada Ljevak d.o.o., Zagreb, 2015.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53303-840-7

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Opasno je znati

Opasno je znati

Margaret Yorke

Psihološki triler pun zlokobnih nagovještaja u kojem je glavna junakinja žena srednjih godina koju suprug, uzoran građanin, drži u psihičkoj, fizičkoj i financijskoj ovisnosti.

Mozaik knjiga, 1996.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
7,46
Žrtva

Žrtva

Len Deighton
Mladinska knjiga, 1991.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
6,99
Snijeg

Snijeg

John Banville

Snijeg je virtuozan kriminalistički roman nenadmašnog dobitnika nagrade Booker — priča o obitelji čije tajne isplivaju na površinu kada u njihovu aristokratskom domu osvane tijelo ubijena svećenika.

Vuković i Runjić, 2022.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
14,86
Javorov drvored

Javorov drvored

Grisham
John Grisham

Set Habard je samozaljubljeni južnjački bogataš koji umire od raka i nikome ne veruje. Pre nego što je izvršio samoubistvo obeseći se o drvo javora, Habard ostavlja novi, rukom pisani testament.

Znanje, 2016.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,98
Džep pun žita

Džep pun žita

Christie
Agatha Christie

Rex Fortescue, glava obitelji financijera, iznenada umre u svom uredu u Londonu. Ispostavi se da je otrovan. Jedini trag inspektora Neela je šačica raži nađena u pokojnikovu džepu.

Globus, 1986.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
5,99
Ključ za Rebeccu

Ključ za Rebeccu

Follett
Ken Follett
Otokar Keršovani, 1987.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,12