National Geographic Enciklopedija: Sve što trebate znati u 21. stoljeću

National Geographic Enciklopedija: Sve što trebate znati u 21. stoljeću

Corinna Baum, Anke Bremer, Anja Brug, Matthias Dell, Clive Dennis, Heike Dettmar, Frank Frick, Uwe Gloy, Victor Habermann, Markus Hattstein, Christian Jager, Christiane Jacob, Gilles Kennedy, Ursula Kocher, Christoph Marx, Martin Mohn, Michael Mmuller, Alex Redzyner, Michael Tilly

Više od 2.000 ilustracija. Saznajemo o Velikom prasku, rađanju instrumentalne muzike, ciklusu vodozemaca, razvoju književnosti, ali i otkrićima prvih matematičara i hemičara.

Enciklopedija National Geographic je organizovana u sedam glavnih poglavlja koja pokrivaju ljudsko znanje: kulturnu istoriju, zvezde i planete, život na Zemlji, društvena pitanja, dušu i razum, umetnost i savremeni život. Ovaj sveobuhvatni pregled ljudskog znanja ne samo da sumira ideje, otkrića i kretanja, već ih stavlja u istorijski kontekst.

Ova enciklopedija je obavezno štivo za radoznale umove jer destiluje hiljade i hiljade godina razmišljanja i dostignuća, objašnjava kako su oni povezani, zašto su važni i sve ih stavlja u jedan tom koji zaslužuje istaknuto mesto u kućnoj biblioteci.

Prevod
Nevenka Fabijanić
Ilustracije
Johann Brandstetter, Dirk Brauns, Uwe Gloy, Anna Krenz, Michael Romer
Dimenzije
27 x 21,5 cm
Broj strana
512
Izdavač
Naklada Uliks, Rijeka, 2010.
 
Latinica. Tvrde korice s omotom.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53730-646-5

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Školski leksikon: Sociologija

Školski leksikon: Sociologija

Ante Marušić, Mirko Martić
Panorama, 1967.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,75
Enciklopedija mediteranske kuhinje - 5. Riba

Enciklopedija mediteranske kuhinje - 5. Riba

Elisabetta Cametti

Riba je jedan od osnova mediteranske kuhinje zbog koje takav način prehrane slovi kao najzdraviji. Brojne vrste plave ili bijele ribe pripravljene na maštovite načine temelj su zdravog mediteranskog ručka.

Europapress holding, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,995,59
Svijet oko nas : Enciklopedija za djecu i omladinu

Svijet oko nas : Enciklopedija za djecu i omladinu

Školska knjiga, 1968.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
Knjiga se sastoji od dva toma
14,76 - 15,54
Rusko hrvatski ili srpski i hrvatsko ili srpsko ruski džepni rječnik za osnovnu školu

Rusko hrvatski ili srpski i hrvatsko ili srpsko ruski džepni rječnik za osnovnu školu

Tatjana Miljković

Rečnik za osnovnu školu sa praktičnom gramatikom koji će pomoći učenicima i svim ostalim početnicima u učenju.

Školska knjiga, 1975.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,76
Ilustrovana enciklopedija životinjskog carstva: Gmizavci

Ilustrovana enciklopedija životinjskog carstva: Gmizavci

Karl P. Schmidt, Robert F. Inger

U ovoj lijepoj i bogato ilustriranoj knjizi dva poznata herpetologa pružaju nam opsežan pregled svijeta gmizavaca. Knjiga je ilustrirana sa 266 fotografija, od čega 145 u boji.

Mladinska knjiga, 1969.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
8,24
Dječja enciklopedija znanja. Kako?

Dječja enciklopedija znanja. Kako?

Neil Ardley, Mark Lambert, James Muirden, Christopher Pick, Jill Wright

Knjiga je napisana u obliku pitanja i odgovora. Pitanja su jednostavna, a odgovora su uvijek dva: prvi je kratak i namijenjen najmlađim radoznalcima, dok je drugi opširniji i iscrpniji, s ilustracijom u boji.

Mladinska knjiga, 1991.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
4,99