Veliki narodni kuhar
Retka knjiga

Veliki narodni kuhar

Spasenija-Pata Marković, Jelica Katičić, Vera Atanacković, Smilja Bogunović, Mila Nenadović

Ova knjiga namijenjena je našoj ženi-majci i domaćici, u prvom redu ženi koja iz bilo kojih razloga nije mogla steći potrebna iskustva u kuharskoj vještini.

Naša je želja da ovom zbirkom, koja je rezultat dugogodišnjeg iskustva i prakse mnogih stručnjaka i domaćica, olakšamo početnicama sticanje osnovnih kuharskih znanja, a iskusnijima da potpuno savladaju kuharsku vještinu, koja, pored materijalnih sredstava, zahtijeva mnogo dobre volje i strpljenja.

“Veliki narodni kuhar”, bogatom i raznovrsnom sadržinom, pruža radnoj ženi mnoštvo recepata od najosnovnijih do najdelikatnijih produkata kulinarske vještine. U njemu će žene naći specijalitete raznovrsnih kuhinja naših naroda i niz stranih specijaliteta, jela i poslastica, i na taj način će stalno unositi promjenu u jednoličnost svojih jelovnika.

Knjiga je namijenjena ženi koja želi da kuha zdravu i ukusnu hranu. Razumljivo je da će svaka domaćica podešavati hranu kako njoj i njenima odgovara.

Urednik
Cveta Kotevska
Naslovnica
Jaša Danon
Dimenzije
29 x 21 cm
Broj strana
731
Izdavač
Mladinska knjiga, Zagreb, 1986.
 
Tiraž: 7.000 primeraka
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primerak je u ponudi

Drugo, dopunjeno i prerađeno izdanje.
Stanje:Korišćeno, u vrlo dobrom stanju
Oštećenja / nepogodnosti:
  • Blago oštećenje korica
  • Poklopac nedostaje
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

99 jela od peradi

99 jela od peradi

Lajos Mari, Hemzo Karoly
Forum, 1985.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,80 - 3,82
Brzo pripremanje hrane

Brzo pripremanje hrane

A3 DATA, 1995.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,98
Povijesni, lingvistički i pedagoški aspekti njemačko – austrijske gastro kulture u identitetu grada Osijeka: Projekt Koch Buch 1.8.7.3.

Povijesni, lingvistički i pedagoški aspekti njemačko – austrijske gastro kulture u identitetu grada Osijeka: Projekt Koch Buch 1.8.7.3.

Anamarija Lukić, Stephanie Jug, Zvjezdana Penava Brekalo

Iako naslov knjige sugerira da je riječ o kuharici, radi se o dvosmjernom znanstvenom istraživanju, povijesnom i jezičnom, o gastronomskoj kulturi grada Osijeka u zadnjoj četvrtini 19. te na početku 20. stoljeća.

Njemačka zajednica podunavskih Švaba u Hrvatskoj, 2020.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
11,34
Hrvatski kolači 3: Kolači od dizanog tijesta, kolači od prhkog tijesta, kolači od lisnatog tijesta, kolači od hrustavog tijesta, savijače

Hrvatski kolači 3: Kolači od dizanog tijesta, kolači od prhkog tijesta, kolači od lisnatog tijesta, kolači od hrustavog tijesta, savijače

Lidija Šare

Hrvatski kolači su najtraženija i najprodavanija kolekcija recepata na hrvatskom tržištu, jer je sačinjena od tradicionalnih, isprobanih recepata prikupljenih od baka, majki i prijateljica koje nam konačno otkrivaju svoje male tajne...

Marjan tisak, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
8,36
Čorbe

Čorbe

Olga Markovič
Jugoart, 1986.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,68
Obiteljski objed – jesen

Obiteljski objed – jesen

Božica Mirić, Drago Vukušić

Knjiga je posebno prilagođena plodovima jeseni kako bi se što bolje iskoristile hranljive materije svih vrsta voća i povrća koje sazrevaju u ovo doba godine, a nije zaboravljeno ni meso ni riba.

Mozaik knjiga, 2003.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,98