Arthur Charles Fox-Davies

Arthur Charles Fox-Davies

Arthur Charles Fox-Davies (28. veljače 1871. - 19. svibnja 1928.) bio je britanski stručnjak za heraldiku . Njegov Potpuni vodič kroz heraldiku, objavljen 1909., postao je standardno djelo o heraldici u Engleskoj. Odvjetnik po struci, Fox-Davies je radio na nekoliko značajnih slučajeva koji su uključivali perstvo, a radio je i kao novinar i romanopisac .

Fox-Daviesovo pisanje o heraldici karakterizira strastvena privrženost heraldici kao umjetnosti i povijesti, ali i kao pravu. Bio je vrstan polemičar, a jedno od svojih najkontroverznijih djela, Pravo na oružje, objavio je pod pseudonimom X. Međutim, uvijek je potkrijepljivao svoje argumente konkretnim povijesnim i rukopisnim dokazima.

Bio je urednik Genealogical Magazine od 1895. do 1906.

Fox-Daviesov utjecaj na englesku heraldiku nastavio se dugo nakon njegove smrti 1928., ne samo zbog njegovog odvjetničkog inzistiranja da svoja mišljenja potkrijepi čvrstim dokazima, te zbog stalne popularnosti njegovih knjiga u široj javnosti i među stručnim heraldičarima. Jedan od njegovih obožavatelja u sljedećoj generaciji bio je John Brooke-Little, Norroy and Ulster King of Arms i osnivač Heraldry Society, koji je uredio novo izdanje The Complete Guide to Heraldry i na mnogo načina propagirao slične, iako nešto manje agresivno izražene , ideje.


Naslovi u ponudi

A Complete Guide to Heraldry

A Complete Guide to Heraldry

Arthur Charles Fox-Davies

Heraldija, proučavanje obiteljskih grbova i srednjovjekovnih grbova, znanost je i umjetnost prožeta tradicijom porodične časti i oblikovana snažnim značajem predaka i porijekla.

Bracken Books, 1993.
Engleski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
21,65