Josemaría Escrivá

Josemaría Escrivá

Sveti Josemaria Escriva rođen je u Barbastru, u Španjolskoj, 9. siječnja 1902. Za svećenika je zaređen u Zaragozi, u Španjolskoj, 28. ožujka 1925. Dana 2. listopada 1928., božanskim nadahnućem, utemeljio je Opus Dei—Osobni Prelatura Katoličke Crkve koja među kršćanima potiče traženje svetosti u svijetu, osobito u svakodnevnim životnim okolnostima i posvećenju rada. 26. lipnja 1975. iznenada je umro u Rimu nakon posljednjeg nježnog pogleda na Gospinu sliku u sobi u kojoj je radio. Papa sveti Ivan Pavao II proglasio je svetog Josemariju u Rimu 6. listopada 2002. Njegov se liturgijski blagdan slavi 26. lipnja.

Govoreći o vlastitom životu, sveti Josemaria je objasnio da će “život čovjeka koji živi po vjeri uvijek biti priča o Božjem milosrđu. U nekim trenucima priča može biti teška za čitanje, jer sve može izgledati beskorisno, pa čak i promašeno. Ali u drugim prilikama naš Gospodin dopušta da se vidi kako plodovi obiluju i tada je prirodno da se duša rasplamsa u zahvalnosti” ( Razgovori , br. 72).


Naslovi u ponudi

Put

Put

Josemaría Escrivá

Put sv. Josemarije Escrive ubraja se među najveće uspješnice duhovne literature. Namijenjena svim ljudima kao putokaz na poslu, u obitelji, među prijateljima - ova knjiga pruža polazišnu točku za molitvu koja pronalazi Krista u svim životnim iskustvima.

Verbum, 2010.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,28