Tom Coraghessan Boyle

Tom Coraghessan Boyle

Thomas Coraghessan Boyle (rođen 2. prosinca 1948.) američki je romanopisac i pisac kratkih priča . Od sredine 1970-ih objavio je devetnaest romana i više od 150 kratkih priča. Dobitnik je nagrade PEN/Faulkner 1988., za svoj treći roman, Kraj svijeta , koji govori o 300 godina u sjevernom dijelu države New York .

Prethodno je bio istaknuti profesor engleskog jezika na Sveučilištu Južne Kalifornije .

U Understanding TC Boyle , Paul William Gleason piše: "Boyleove priče i romani preuzimaju najbolje elemente Carverova minimalizma, Barthove postmoderne ekstravagancije, magičnog realizma Garcie Marqueza , O'Connorove mračne komedije i moralne ozbiljnosti, i Dickensove zabavne i čudne zaplete i prenosi ih na američki život na pristupačan, subverzivan i inventivan način."

Mnogi Boyleovi romani i kratke priče istražuju generaciju baby booma , njezine apetite, radosti i ovisnosti. Njegove teme, kao što su često pogrešni napori muškog heroja i glatka privlačnost antijunaka, pojavljuju se uz brutalnu satiru, humor i magični realizam. Njegova fikcija također istražuje nemilosrdnost i nepredvidivost prirode i danak koji ljudsko društvo nesvjesno snosi okolišu. Njegovi romani uključuju Kraj svijeta (1987., dobitnik nagrade PEN/Faulkner za fikciju); Put u Wellville (1993.); i The Tortilla Curtain (1995., pobjednik francuske nagrade Prix Médicis étranger).

Boyle je objavio jedanaest zbirki kratkih priča, uključujući Descent of Man (1979), Greasy Lake (1985), If the River Was Whisky (1989) i Without a Hero (1994). Njegove se kratke priče često pojavljuju u glavnim američkim časopisima, uključujući The New Yorker, Harper's, Esquire, The Atlantic Monthly i Playboy, kao i u radio emisiji Selected Shorts.


Naslovi u ponudi

Dr. Seks

Dr. Seks

Tom Coraghessan Boyle

Dr. Seks nevjerojatna je priča o američkom snu, o njegovu naličju, o životu na koledžu, o međuljudskim odnosima i želji za moći.

Fraktura, 2008.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,32
Žene

Žene

Tom Coraghessan Boyle

Jedan od ponajboljih suvremenih američkih pisaca T. C. Boyle u romanu Žene priča o životu genija, vizionara te jednoga od najvećih i najoriginalnijih arhitekata i dizajnera dvadesetog stoljeća Franka Lloyda Wrighta

Fraktura, 2011.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
14,9911,99