Walter Beltz

Walter Beltz

Walter Ernst Beltz (rođen 25. travnja 1935. u Ludwigslustu ; † 22. travnja 2006. u Berlinu ) bio je vjerski učenjak i orijentalist .

Walter Beltz studirao je teologiju, orijentalistiku i religijske studije u Rostocku, Greifswaldu i na Sveučilištu Humboldt u Berlinu . Uslijedio je rad na Evangeličkoj akademiji u Berlin-Brandenburgu i 1966. njegova disertacija o Kalebovim tradicijama u Starom zavjetu . Godine 1970. završio je habilitacijski rad na temu Adamove apokalipse iz Kodeksa V Naga Hammadija. Židovski gradivni elementi u gnostičkim sustavima na Sveučilištu Humboldt.

Beltz je bio član Kršćanske mirovne konferencije i sudjelovao je na Drugoj svekršćanskoj mirovnoj skupštini u Pragu 1964. Bio je dugogodišnji djelatnik Odsjeka za orijentalne i antičke studije i izvanredni profesor opće religijske povijesti na Sveučilištu Martin Luther Halle-Wittenberg . Također je bio urednik časopisa Halle's Contributions to Oriental Studies i član PEN- a.Pod njegovim vodstvom grupa od sedam znanstvenika složila se unaprijediti obradu dokumenata Institutum Judaicum et Muhammedicum .

Beltz je umro u Berlinu 2006. godine i pokopan je u Tolkewitz urnama u Dresdenu.

Djela (izbor) Beltz je postao poznat po svojim knjigama kao što su Bog i bogovi (1974), Čežnja za rajem (1979), Mitovi Egipćana (1982) i Leksikon posljednjih stvari (1993). Beltz je također bio urednik ili suurednik nekoliko svezaka u seriji Halle Contributions to Oriental Studies na Sveučilištu Martin Luther Halle-Wittenberg.


Naslovi u ponudi

Čežnja za rajem: Mitologija Kur’ana

Čežnja za rajem: Mitologija Kur’ana

Walter Beltz
Grafički zavod Hrvatske (GZH), 1982.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
12,99