Dean R. Koontz

Dean R. Koontz

Dean Koontz (Everett, 9. srpnja 1945.), američki je književnik. Njegovi su romani po tematici najčešće trileri te nerijetko sadrže elemente horora, znanstvene fantastike, misterije i satire. Brojne su se Koontzove knjige pojavile na vrhu ljestvica čitanosti New York Timesa, a neke su zauzele i prvo mjesto. Koontz se na početku svoje karijere koristio brojnim pseudonimima, a zanimljivo je da je dosad prodano čak 450 milijuna primjeraka njegovih knjiga.

Dean Koontz je jedan od najplodnijih pisaca neizvjesnosti. Ne iznenađuje, dakle, da su mnoge Koontzove knjige prilagođene filmovima. Ovo je potpuni popis filmova Dean Koontz po godini.

1977 – “Putnici” aka “Intruder” (video izdanje 1979) To je prilagođeno romanu “Shattered”, koju je Koontz napisao pod imenom KR Dwyer. Film je snimljen u Francuskoj i Italiji, a pušten je na francuski. Izvorni naslov bio je “Les Passagers”, a također je pušten na video u SAD-u kao “Uljez”. 1977 – ” Demon Seed” Na temelju romana istog imena. To je glumila Julie Christie i Fritz Weaver kao par čiji super-računalo Proteus IV dobiva malo previše upoznat s njima. 1988. – ” Watcheri” Na temelju romana. Dječak (Corey Haim) susreće psa. Pas je super-inteligentan bijeg iz genetskog istraživačkog laboratorija. 1990 – ” Whispers” Na temelju romana Victoria Tennant dobiva ulogu u Kanadi. Slogan je bio: “Strah, povika, šala šala.” 1990 – ” Watchers II” Još uvijek na temelju romana, psa saga nastavlja, sada s Marc Singer i Tracy Scoggins. 1990 – ” Lice straha” Ovo je TV film koji se temelji na romanu. Zvjezdica je bila Pam Dawber i Lee Horsley. Ubojica pomiče čovjeka koji ima psihičke moći i upravo će otkriti svoje serijski ubojite načine. Dobro je što je bivši planinar. Slogan je bio: “Njihov život visi u nitu, četrdeset priče iznad ulice, a luđak ih pokušava ubiti.”


Naslovi u ponudi