Sue Townsend

Sue Townsend

Sue Towsend rođena je 1946. u Leicesteru u Engleskoj, a pohađala je Glen Hills školu početkom 50-ih, a kasnije odlazi u žensku školu u Južnom Wigstonu. Školu je napustila već s 15 godina te je bila domaćica sve dok joj nije izašla prva knjiga.

Udala se vrlo mlada, već s 18 godina i ima troje djece. Muž ju je napustio te ih je kasnije odgajala sama.

Svoju književnu karijeru započela je tek s 35 godina. Suvremena je engleska spisateljica čiji su romani za omladinu prevedeni na mnoge svjetske jezike, a neki su postali predloškom za radio i scenska djela.

Nakon što je 1984. godine objavila prvo djelo, pod naslovom ''Tajni život Adriana Molea'', postala je popularna diljem svijeta, a on je imao milijunsku nakladu.

Uskoro je, zahvaljujući izvanrednom prijemu kod čitatelja, napisala i objavila nastavke o životu Adriana i to pod naslovima: ''Novi jadi Adriana Molea'' i ''Adrian Mole na pragu zrelosti'', Adrian Mole - godina capuccina" i "Adrian Mole - divlje godine".

Prema njezinoj knjizi "Tajni dnevnik" snimljeni su serija i mjuzikl.


Naslovi u ponudi

Kraljica i ja

Kraljica i ja

Sue Townsend
Znanje, 1995.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
8,22
Novi jadi Adriana Molea

Novi jadi Adriana Molea

Sue Townsend

“Novi jadi Adriana Molea” je moderni roman engleske spisateljice Sue Townsend. Budući da je njen roman “Tajni dnevnik Adriana Molea” doživio neočekivan uspjeh, logičan slijed je bio pisanje drugog romana.

Znanje, 1994.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,324,26