Mithad Kozličić

Mithad Kozličić

Rođen je 14. travnja 1954. godine u Zenici (BiH). Osnovnu školu završio je u mjestu odrastanja, Bihaću (BiH), srednju školu pohađao je u Puli, a završio u Divuljama pored Trogira (1969.-1973.). Studirao je na Mornaričkoj vojnoj akademiji u Splitu, nautički smjer (1974.-1978.).

Znanstveni stupanj magistra povijesnih znanosti stekao je 1984. godine obranom magistarskog rada “Historijska geografija istočne obale Jadrana u svjetlu kartografskih istraživanja Ptolemejeve Geografije” pri dubrovačkom Interuniverzitetskom centru za poslijediplomski studij Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod mentorstvom akademika Mate Suića, pod čijim je mentorstvom četiri godine kasnije uspješno obranio i doktorsku disertaciju “Historijska geografija istočnog Jadrana u svjetlu rezultata istraživanja antičkih geografskih djela”, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 1986. do početka 1991. kustos je i zamjenik načelnika Vojnopomorskog muzeja u Splitu.

Zbog perspektivnoga nastavnog rada u Mornaričkoj vojnoj akademiji – Split, u svojstvu profesora vojnopomorske povijesti, u akademskoj 1990./1991. završio je jednogodišnje dopunsko andragoško-pedagoško obrazovanje te je do srpnja 1991. bio profesor vojnopomorske povijesti pri toj visokoškolskoj ustanovi. U srpnju je zbog moralnih pobuda prekinuo aktivnu službu u JRM, s dostignutim činom kapetana korvete (pomorski bojnik). U rujnu 1991. pristupio je HRM te potom postavljen za ravnatelja Vojnopomorskog muzeja HRM u Splitu.


Naslovi u ponudi

Hrvatsko brodovlje

Hrvatsko brodovlje

Mithad Kozličić

Ova trojezična, bogato ilustrirana i luksuzno opremljena monografija prva je takve vrste u nas koja sintetički obrađuje povijesni razvoj hrvatskog brodovlja, brodarstva i brodogradnje.

AGM, 1993.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
32,58