Douglas J. Herrmann

Douglas J. Herrmann

Dr. Douglas Herrmann školovao se za inženjera na Mornaričkoj akademiji SAD-a (BS, 1964.) i za psihologa na Sveučilištu Delaware, gdje je stekao zvanje magistra (1970.) i doktorata znanosti. (1972) u eksperimentalnoj psihologiji. Nakon toga je radio na postdoktorskom studiju o procesima pamćenja na Sveučilištu Stanford (1993.).

Godine 1973. dr. Herrmann pridružio se fakultetu na Hamilton Collegeu (Clinton, New York), gdje je ostao do 1989. u zvanju redovitog profesora i služio kao predstojnik Odsjeka za psihologiju. Dok je bio na fakultetu u Hamiltonu, radio je kao znanstveni novak na Odsjeku za primijenjenu kognitivnu psihologiju u Cambridgeu, Engleska, 1982.-83.; Sveučilište u Manchesteru, 1985.-86.; i na Nacionalnom institutu za mentalno zdravlje, 1989.-1990.

Godine 1990. dr. Herrmann postao je direktor Laboratorija za istraživanje postupaka prikupljanja pri Zavodu za statistiku rada (1990.-1992.), nakon čega je radio kao specijalni pomoćnik za kognitivnu psihologiju pomoćnika direktora za istraživanje i metodologiju u Nacionalnom centru za Zdravstvena statistika (1992.-1995.). Godine 1995. pridružio se fakultetu Državnog sveučilišta Indiane kao predstojnik Odsjeka za psihologiju, na kojoj je poziciji bio do jeseni 2004. godine.

Godine 1995. dr. Herrmann izabran je za prvog predsjednika Društva za primijenjena istraživanja memorije i tehnologije. Član je Američkog psihološkog društva i Američkog psihološkog društva. U državi Indiana dobio je nagrade za kreativnost u istraživanju, za istaknuti znanstveni i nastavni rad, za usluge Sveučilištu i za pomoć u projektima osmišljenim za poboljšanje raznolikosti.

Dr. Herrmann bio je suurednik časopisa Journal of Applied Cognitive Psychology od 1987. do 1991. Bio je urednik časopisa Cognitive Technology od 1996. do 2005. Napisao je ili uredio sedamnaest udžbenika koji se bave različitim aspektima ljudskog pamćenja, uključujući povijest stipendija za pamćenje, funkcioniranje pamćenja u svakodnevnom životu, poboljšanje pamćenja i kognitivna rehabilitacija.

Godine 1995. Herrmann je izabran za prvog predsjednika Društva za primijenjena istraživanja pamćenja i tehnologije. Dr. Herrmann također je direktor Practical Memory Institutea, internetske tvrtke koja je podružnica Compact Disca, Silver Springs, Maryland.

PMI je dobio potporu od nekoliko milijuna dolara od Nacionalnog instituta za starenje za izradu CD-ROM-ova koji ljudima omogućuju poboljšanje pamćenja. Tako proizvedeni diskovi su Priroda sjećanja , Imena i lica , Činjenice i brojke i Najbolje namjere .

Dr. Herrmann je oženjen Donnom Herrmann. U braku su 35 godina i imaju dvoje odrasle djece: Amandu i Zacharyja. Dr. Herrmann je 1966. i 1967. služio u Marinskom korpusu u Da Nangu u Vijetnamu. Godine 1975. Donna i on odigrali su važnu ulogu u pomaganju vijetnamskim izbjeglicama da se nasele u sjevernom dijelu države New York. Od 1990. do 1995. redovito je volontirao kako bi pomogao veteranima s problemima ovisnosti o supstancama u bolnici Washington, DC, VA. Od 1996. do danas radio je na poboljšanju obrazovnih usluga za veterane na Sveučilištu Indiana State. Također je bio aktivan u pomaganju manjinama da dobiju pristup mogućnostima obrazovanja na ISU-u.


Naslovi u ponudi

Kako postići superpamćenje: Brzi program za poboljšanje pamćenja

Kako postići superpamćenje: Brzi program za poboljšanje pamćenja

Douglas J. Herrmann

Kako postići superpamćenje ide ispred starih tehnika pamćenja i istražuje posljednja, najuspješnija dostignuća u području znanstvenog pamćenjau posljednjih nekoliko godina.

Naklada Slap, 2000.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
8,64