Rebecca Gable

Rebecca Gable

Rebecca Gablé (rođena 25. rujna 1964.) njemačka je autorica povijesne fikcije. Gablé je najpoznatija po svojim srednjovjekovnim viteškim romansama. Radi i kao književna prevoditeljica s engleskog jezika.

Nakon završetka školovanja, 1984. godine upisuje jednogodišnje naukovanje kao bankarska službenica pripravnica. Jednogodišnje naukovanje pretvorilo se u četiri godine rada u banci. Tijekom tog vremena živjela je u blizini vojne baze koju koriste britanske kraljevske zračne snage: došla je u kontakt s tamošnjim osobljem. To je dovelo do intenzivnog zanimanja za engleski jezik i kulturu, što se redovito odražavalo u njezinom kasnijem književnom stvaralaštvu. Komercijalni proboj dogodio se 1997. s njezinim prvim povijesnim romanom "Das Lächeln der Fortuna" (Fortunin osmijeh), od kojeg je u prvoj godini nakon objavljivanja prodano oko 200 000 primjeraka. Od 1999. do 2000. bila je predavačica na Sveučilištu Heinrich Heine u Düsseldorfu.u staroengleskoj književnosti. Godine 2000. objavila je "Das zweite Königreich" (Drugo kraljevstvo), još jedan povijesni roman. Od tada se Gablé okrenula pisanju povijesnih romana koji su svi bili na listama bestselera. Uz tekući serijal o povijesti (fiktivne) obitelji Waringham, koja je usko povezana s engleskim vladarskim kućama srednjeg vijeka i ranog modernog razdoblja, Gablé je napisala i druge romane koji se također odigravaju u srednjem vijeku.


Naslovi u ponudi

The Settlers of Catan

The Settlers of Catan

Rebecca Gable

The Settlers of Catan Rebecce Gable je roman povijesne fikcije temeljen napopularnoj društvenoj igri Catan Klausa Teubera.

AmazonCrossing, 2011.
Engleski. Latinica. Broširano.
9,76