Russell A. Barkley

Russell A. Barkley

Russell A. Barkley je međunarodno priznati autoritet za poremećaj pažnje i hiperaktivnosti (ADHD/ADD) kod djece i odraslih koji je svoju karijeru posvetio širenju znanstveno utemeljenih informacija o ADHD-u. Dr. Barkleya nedavno je Research.com proglasio 37. najutjecajnijim psihološkim istraživačem u SAD-u i 65. najutjecajnijim u svijetu u smislu utjecaja njegovih istraživanja na polje psihologije, što potvrđuje i broj istraživačkih članaka. Dr. Barkley otišao je u mirovinu kao profesor psihijatrije i neurologije s Medicinskog centra Sveučilišta Massachusetts (1985.-2002.), a kasnije je radio kao profesor psihijatrije i zdravstvenih znanosti na Medicinskom sveučilištu Južne Karoline (2003.-2016.). Predavao je kao klinički profesor psihijatrije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Virginia Commonwealth (2016.-2021.). Sada je u punoj mirovini.


Naslovi u ponudi

ADHD and the nature of self-control

ADHD and the nature of self-control

Russell A. Barkley

Ovaj rad daje drukčiju perspektivu gledanja na poremećaj pažnje i hiperaktivnosti (ADHD), tvrdeći da je poremećaj u osnovi razvojni problem samokontrole, te da je deficit pažnje sekundarna, a ne univerzalna karakteristika.

The Guilford Press, 1997.
Engleski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
23,14
Your Defiant Child: Eight Steps to Better Behavior

Your Defiant Child: Eight Steps to Better Behavior

Russell A. Barkley, Christine M. Benton

Otkrijte način kako prekinuti stalne borbe za moć sa svojim prkosnim, "nemogućim" 5- do 12-godišnjakom. Pristup dr. Barkleya temelji se na istraživanju, praktičan je i izvediv – i vodi do trajne promjene ponašanja.

The Guilford Press.
Engleski. Latinica. Broširano.
11,92