Lewis Wallace

Lewis Wallace

Lewis Wallace (10. travnja 1827. - 15. veljače 1905.) bio je američki odvjetnik, general Unije u Američkom građanskom ratu, guverner teritorija New Mexico, političar, diplomat, umjetnik i pisac iz Indiane. Među svojim romanima i biografijama, Wallace je najpoznatiji po svojoj povijesnoj pustolovnoj priči, Ben-Hur: Priča o Kristu (1880.), bestseleru koji je nazvan "najutjecajnijom kršćanskom knjigom devetnaestog stoljeća".

Wallaceova vojna karijera uključivala je službu u Meksičko-američkom ratu i Američkom građanskom ratu. Imenovan je general-ađutantom Indiane i zapovijedao je 11. Indiana pješačkom pukovnijom. Wallace, koji je postigao čin general bojnika, sudjelovao je u bitci kod Fort Donelsona, bitci kod Shiloha i bitci kod Monocacyja. Također je služio u vojnoj komisiji za suđenja zavjerenicima za ubojstvo Lincolna i predsjedavao je suđenjem Henryju Wirzu, zapovjedniku konfederacijskog logora Andersonville.

Wallace je dao ostavku u američkoj vojsci u studenom 1865. i kratko je služio kao general bojnik u meksičkoj vojsci, prije nego što se vratio u Sjedinjene Države. Wallace je imenovan guvernerom teritorija Novog Meksika (1878. – 1881.) i služio je kao američki ministar u Osmanskom Carstvu (1881. – 1885.). Wallace se povukao u svoj dom u Crawfordsvilleu, Indiana, gdje je nastavio pisati do svoje smrti 1905.


Naslovi u ponudi

Ben Hur

Ben Hur

Lewis Wallace

Ben-Hur: Priča o Kristu objavljen je 12. studenog 1880., i smatra se "najutjecajnijom kršćanskom knjigom devetnaestog stoljeća". Postao je najprodavaniji američki roman, nadmašivši po prodaji Kolibu strica Toma Harriet Beecher Stowe.

Mlado pokolenje, 1963.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Knjiga se sastoji od dva toma
13,96