Dorin dnevnik

Dorin dnevnik

Đermano Senjanović

Dorin dnevnik je proza od nacionalnog značenja, stoga što tekstovi Đermana Senjanovića umješno prikazuju našu nacionalnu i društvenu svakodnevicu iznimno duhovno iskrivljenu do apsurda.

“Dora je odana supruga i požrtvovna majka dvoje djece, odgovorna činovnica i vrijedna kućanica svojoj obitelji, a da ovaj tekst iz ma kojeg razloga ima namjeru biti poučan, onda bi još dometnuli kako je možda riječ o vašoj i našoj prvoj ili bilo kojoj (gradskoj) susjedi, u čiji dnevnik i glavu imamo priliku zaviriti zahvaljujući posredniku Đermanu Senjanoviću i nakladničkoj kući Durieux iz Zagreba koja je početkom travnja i objavila dugoočekivani Dorin dnevnik (1492.–1996.). Posrijedi su tekstovi, naime, koje Senjanović već nekoliko godina redovito, iz broja u broj, objavljuje na pretposljednjoj stranici splitskoga tjednika Feral Tribune. I štivu koje u tom razdoblju predstavlja zacijelo najbolju domaću nam prozu, ma koliko takva tvrdnja iritirala pojedine, a česte hrvatske literarne muževe koji značajnu književnost ne mogu zamisliti bez prethodeće joj i popratne akademske zbiljnosti te nadmenosti ...Dorin dnevnik zapravo je nadrealistično pobrojan invetar kontroliranoga ludila - njezina osobnog, ali jasno prouzročenoga gotovo isključivo vanjskim okolnostima.” (Slobodna Dalmacija)

Urednik
Nenad Popović
Dimenzije
20 x 13 cm
Broj strana
335
Nakladnik
Durieux, Zagreb, 1997.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Specifičnost ovog primjerka:
Posveta
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Afrička legenda

Afrička legenda

Kolja Mićević

Kolja Mićević, pjesnik i prevoditelj velikog ugleda, stvorio je žanrovski neodređenu, ali izazovnu i lijepo napisanu esejističku prozu u kojoj progovara o svojim duhovnim, intelektualnim i životnim iskustvima.

Prosveta, 1982.
Srpski. Latinica. Broširano s ovitkom.
5,00
Duh umetnosti

Duh umetnosti

Radomir Konstantinović

Tekstovi sabrani u ovoj knjizi eseja predstavljaju živo svjedočanstvo da su istinska kultura i umjetnost u izvjesnom smislu neuništivi, te da zato zaslužuju prijateljstvo onih čitatelja koji, i u teškim vremenima, u njih ipak vjeruju.

Litteris, 2022.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
21,34
Kleines Organon für das Theater

Kleines Organon für das Theater

Bertolt Brecht
Suhrkamp Verlag, 1961.
Njemački. Latinica. Broširano.
39,99
Novi svet: Lik stvari koje dolaze

Novi svet: Lik stvari koje dolaze

Wells
Herbert George Wells

Povijest budućnosti sa 68 slika.

Narodno delo, 1931.
Srpski. Ćirilica. Tvrde korice.
19,99
Rim na prvi pogled

Rim na prvi pogled

Heinrich Böll

Knjiga Rim na prvi pogled otkriva nam njemačkog nobelovca, poznatog pisca, prijatelja i domaćina znamenitih istočnoeuropskih disidenata i pronicljivog promatrača europskih prilika Heinricha Bölla u sasvim novom svjetlu.

Književne novine, 1989.
Srpski. Latinica. Broširano.
9,997,99
Varšavske beležnice : (1978 - 1984)

Varšavske beležnice : (1978 - 1984)

Kazimierz Brandys

Jedan od vodećih poljskih pisaca s kraja XX st. objavio je 1981. i 1982. svoje Bilježnice, koje obuhvaćaju burno razdoblje događanja u Poljskoj 1978-1984. Ovo je knjiga izbora iz tih dnevničkih zapisa.

Prosveta, 1988.
Srpski. Ćirilica. Tvrde korice s ovitkom.
8,46