Žene

Žene

Tom Coraghessan Boyle
Boyle

Jedan od ponajboljih suvremenih američkih pisaca T. C. Boyle u romanu Žene priča o životu genija, vizionara te jednoga od najvećih i najoriginalnijih arhitekata i dizajnera dvadesetog stoljeća Franka Lloyda Wrighta

Impresivna životna priča ispripovijedana je kroz vizuru izmišljenog Wrightova učenika Japanca Tadashija Sata. Kroz priču o četiri žene, posljednjoj supruzi Olgivanni, plesačici rodom iz Crne Gore, Kitty, odanoj prvoj supruzi i majci šestero djece, Mamah, ljubavnici i srodnoj duši, koju je, zajedno s njenom djecom, ubio sluga, te drugoj supruzi, strastvenoj, kompleksnoj umjetnici i istinskoj femme fatale početka 20. stoljeća Maude Miriam Noel, Boyle je ispričao drugačiju, nevjerojatno uvjerljivu fikcionalnu biografiju Franka Lloyda Wrighta.

Ovo je roman o razbijanju stereotipa, o rušenju granica, o publicitetu i žutom tisku, o arhitekturi, ali nadasve o čovjeku koji se zaljubljuje ludo i snažno te jednako tako postaje hladan i ravnodušan. Žene su knjiga o strastvenom i ekscentričnom geniju odanom svojoj umjetnosti.

Naslov izvornika
The Women
Prijevod
Ivana Šojat-Kuči
Urednik
Seid Serdarević
Naslovnica
Joost Swarte
Dimenzije
24 x 14 cm
Broj strana
473
Nakladnik
Fraktura, Zaprešić, 2011.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53266-264-1

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Dr. Seks

Dr. Seks

Boyle
Tom Coraghessan Boyle

Dr. Seks nevjerojatna je priča o američkom snu, o njegovu naličju, o životu na koledžu, o međuljudskim odnosima i želji za moći.

Fraktura, 2008.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,32
Rob roj

Rob roj

Branko Đonović, 1964.
Srpski. Latinica. Tvrde korice.
3,90
CA. Blues

CA. Blues

Milan Oklopdžić

Roman Ca. Blues ostavio je dubok trag u odrastanju mnogih koji poimaju život s neke druge krivine i koji se nisu ustručavali da se dobrovoljno predaju zavodljivoj lakovjernosti zarad sopstvenog spasenja.

BIGZ, 1986.
Srpski. Latinica. Broširano.
3,96
Aberrant

Aberrant

Marek Šindelka

Aberrant by Marek Šindelka is a brilliantly written and ingeniously constructed novel ... when finished the reader is left with a liberating feeling of catharsis befitting the dramas of antiquity and medieval legends.

Twisted Spoon Press, 2017.
Engleski. Latinica. Broširano.
19,99
Kradljivac vrhova

Kradljivac vrhova

Radek Knapp

Kradljivac vrhova knjiga je s dozom najfinijeg filozofsko-lakrdijaškog humora koja se čita kao naputak za rješavanje malih i velikih životnih zagonetki.

Sipar, 2019.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,92 - 7,94
Karo sedmica

Karo sedmica

Max Brand
Otokar Keršovani, 1966.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,79