Where Does It Hurt?: An Entrepreneur's Guide to Fixing Health Care

Where Does It Hurt?: An Entrepreneur's Guide to Fixing Health Care

Jonathan Bush, Stephen Berker

Odvažan novi lijek za raširenu i rasipnu zdravstvenu industriju.

Gdje drugdje osim u liječničkoj ordinaciji morate ispuniti obrazac na međuspremniku? Jeste li primijetili da su bolnički računi gotovo nerazumljivi, osim apsurdno visokog iznosa u dolarima? Zašto tehnologija u drugim industrijama snižava cijene, au zdravstvu je obrnuto? I zašto se, u zdravstvu, kupca tako često tretira kao običnog promatrača—i to neznalicu?

Ista američka medicinska ustanova koja spašava živote i izvodi čudesna čuda također je industrija vrijedna 2,7 trilijuna dolara u dubokoj disfunkciji. A sada, sa Zakonom o pristupačnoj skrbi (Obamacare), od njega se traži da proširi pune beneficije na desetke milijuna novoosiguranika. Mogli biste pomisliti da bi nas to ostavilo pred mračnim izborom — ili posvetiti više našeg državnog proračuna zdravstvenoj skrbi ili se zadovoljiti s manjim dijelom. Ali postoji i drugi put.

U ovoj provokativnoj knjizi, Jonathan Bush, suosnivač i izvršni direktor athenahealtha, poziva na revoluciju u zdravstvenoj skrbi kako bi se kupcima pružilo više izbora, sloboda, snaga i informacija, a po daleko nižim cijenama. Sa humorom i stilom reci-to-kao-je, on preuzima uvide i ideje iz dana kada je bio vozač hitne pomoći u New Orleansu, vojni bolničar i poduzetnik koji je pokrenuo porođajni start-up u San Diegu. Boreći se da spasi taj posao na samrti, Bushov tim stvorio je softverski program koji je na kraju postao athenahealth, tvrtka za pružanje usluga temeljena na oblaku koja upravlja elektroničkim medicinskim kartonima, naplatom i komunikacijom s pacijentima za više od pedeset tisuća pružatelja zdravstvenih usluga diljem zemlje.

Bush poziva na prekid statusa quo kroz nove poslovne modele, nove modele plaćanja i nove tehnologije koje pacijentima daju veću kontrolu nad svojom skrbi i poboljšavaju iskustvo liječnika i pacijenata. On pokazuje kako se to već događa. Od porođajnih centara na Floridi do centara za hitnu njegu u Zapadnoj Virginiji, skorojevići remete zdravstvenu skrb fokusirajući se na učinkovitost, inovacije i korisničku uslugu. Bush nudi viziju i plan za promjenu dok donosi prodornu perspektivu u rasprave oko Obamacarea.

Naučit ćete kako:

· Dobronamjerne vladine uredbe podupiru precijenjene postojeće tvrtke i usporavaju tempo inovacija. · Usredotočeni disruptori vođeni profitom otklanjaju dominaciju bolnica nudeći rutinske postupke po nižoj cijeni. · Scratch digital start-upovi opremaju pružatelje usluga i pacijente novim aplikacijama i tehnologijama za pristup medicinskim podacima i preuzimanje kontrole nad skrbi. · Donošenje informiranih izbora o skrbi koju primamo i koju plaćamo omogućit će nastanak humanijeg i zadovoljavajućeg sustava zdravstvene skrbi.

Bushev plan poziva Amerikance ne samo da zahtijevaju više od pružatelja usluga, već i da prihvate veću odgovornost za naše zdravlje, da odvagnu rizike i donesu teške odluke – ukratko, da vrate kontrolu nad industrijom koja je ključna za naše živote i naše gospodarstvo.

Dimenzije
22 x 15 cm
Broj strana
224
Nakladnik
Penguin books, New York, 2014.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Engleski.
ISBN
978-1-59184-677-2

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Nekorišteno
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Kako biti Europljanin?

Kako biti Europljanin?

Cees Nooteboom

Knjiga eseja Kako biti Europljanin? jednoga od najznačajnijih suvremenih europskih pisaca, Nizozemca Ceesa Nootebooma, nezaobilazno je djelo u promišljanju europskih integracija i položaja malih kultura i jezika unutar ujedinjene Europe.

Fraktura, 2005.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,34
Izvanbračna veza

Izvanbračna veza

Herbert S. Strean

Posljednjih desetljeća svjedoci smo golemih promjena u kulturi uobičajenih spolnih odnosa. Slobodni snošaj prije braka i priležništvo, nekada osuđivani, danas su uglavnom prihvaćeni.

Naprijed, 1981.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
7,88
Ateizam kao povijesni humanizam

Ateizam kao povijesni humanizam

Esad Ćimić
Školske novine, 1988.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,80
Zdravo društvo

Zdravo društvo

Fromm
Erich Fromm

U knjizi Zdravo društvo Fromm je pokušao pokazati da život u demokraciji XX. stoljeća predstavlja drugu vrstu bijega od slobode. Analiza baš tog bijega, u kojoj je otuđenje centralni pojam, čini veliki dio ove knjige.

Rad, 1963.
Srpski. Latinica. Tvrde korice.
8,42
Društveni razvoj i ustavne promjene

Društveni razvoj i ustavne promjene

Zvonimir Lauc
CITRO, 1988.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,99
Razmatranja o razlozima veličine Rimljana i njihove propasti

Razmatranja o razlozima veličine Rimljana i njihove propasti

de Montesquieu
Charles de Montesquieu

Razmatranja čine posebno poglavlje Montesquieuova djela O duhu zakona, ali su ipak posebna cjelina te predstavljaju najznamenitije i najsavršenije njegovo djelo.

Kultura i društvo, 2007.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
11,998,99