Neprijatelj je među nama
Rijetka knjiga

Neprijatelj je među nama

Robert F. Kennedy

Ovo je potresna knjiga o najbrojnijoj klasi velike zemlje, koja u njenim sudbonosnim danima igra politički skoro beznačajnu ulogu.

Ovo je autoritativan, uvjerljiv prikaz jedne od najpoznatijih, najsavršenijih i najučinkovitijih istraga Senata u modernoj povijesti Kongresa. Od 1956. do 1959. Senatski odbor za neprimjerene aktivnosti na području rada ili upravljanja (kojim je predsjedao senator McClellan i vođen glavnim savjetnikom Robertom Kennedyjem) saslušao je više od 1500 svjedoka i otkrio šokantnu priču, dokazujući da su radnički vođe, menadžment, podzemlje, a javni dužnosnici, ponekad u kombinaciji, ponekad zasebno, radili su na prevari i zastrašivanju običnih članova sindikata. Ova su otkrića rezultirala osudama, oštrim zakonodavstvom o reformi rada i javnom sviješću o podmuklom i razornom utjecaju organiziranog kriminala. Pišući oštro, s indignacijom, ali i s humorom, Kennedy se fokusira na to kako se sindikati kupuju, prodaju, a ponekad i kradu; kako je 'demokracija' zapravo funkcionirala u zatvorenim sindikatima Jimmyja Hoffe i što se dogodilo s ljudima koji su mu se usudili suprotstaviti; kako je Hoffu suđeno pod optužbom da je pokušao ubaciti špijuna u McClellanov odbor; kako radi istražno povjerenstvo; kako se Odbor odupro vanjskim pritiscima, prijetnjama i smicalicama da izbaci iz kolosijeka svoja nastojanja; i više. Unutarnji neprijatelj osvijetljen je znanjem iz prve ruke i nabijen vatrom osobnog uvjerenja. S novim uvodom predsjednika Memorijala Roberta F. Kennedyja, ova knjiga ostaje živopisno svjedočanstvo rane predanosti Roberta Kennedyja jednakoj pravdi za vođe i radnike.

Naslov izvornika
The Enemy Within
Prijevod
Antun Šoljan
Urednik
Josip Barković
Naslovnica
Andre Lušičić
Dimenzije
20,5 x 13,5 cm
Broj strana
347
Nakladnik
Epoha, Zagreb, 1968.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Oštećenja / nepogodnosti:
  • Blago oštećenje omota
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Latinska Amerika : nerazvijenost i revolucija

Latinska Amerika : nerazvijenost i revolucija

Prosveta, 1983.
Srpski. Latinica. Broširano.
6,50
The Shaping of America - A Geographical Perspective on 500 Years of History, Volume 3, Transcontinental America 1850-1915

The Shaping of America - A Geographical Perspective on 500 Years of History, Volume 3, Transcontinental America 1850-1915

D. W. Meinig
24 sata, 1998.
Engleski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
12,98
The illustrated flag handbook

The illustrated flag handbook

Maria Costantino

Vodič za 250 zastava iz cijelog svijeta, sve ilustrirane u četiri boje i potpuno ažurirane u uključenim zemljama. Uključuje nacionalne, organizacijske, međunarodne i provincijske zastave, kao i objašnjenje simbolike na zastavama.

Silverdale books, 2002.
Engleski. Latinica. Broširano.
13,88
Opet jaše Ku-klux-klan

Opet jaše Ku-klux-klan

Bucalo
Branko Bucalo

Knjiga je pisana živim i britkim stilom, koji - uz živi film činjenica - neprekidno zadržava pažnju čitaoca koji voli publicistiku punu obrata i izvjesnog cinizma što ga nameće tema.

Epoha, 1964.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
6,745,06
Otkrića i istraživanja

Otkrića i istraživanja

Frank Debenham

Povijest čovjekovih putovanja u nepoznato.

Marjan tisak, 2005.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,98
Putovanje u Novi svijet: Dnevnici - pisma

Putovanje u Novi svijet: Dnevnici - pisma

Kristof Kolumbo

Brodski dnevnici / izvještaji / pisma i svjedočanstva očevidaca. Izabrao, priredio, tumačenjem i bilješkama popratio i sa španjolskih, talijanskih i latinskih izvornika preveo Vojmir Vinja.

Naprijed, 1992.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
16,24