Neprijatelj je među nama
Retka knjiga

Neprijatelj je među nama

Robert F. Kennedy

Ovo je potresna knjiga o najbrojnijoj klasi jedne velike zemlje, koja u svojim sudbonosnim danima politički igra gotovo beznačajnu ulogu.

Ovo je autoritativan, ubedljiv prikaz jedne od najpoznatijih, najsavršenijih i najefikasnijih istraga Senata u modernoj istoriji Kongresa. Od 1956. do 1959. Senatski izabrani komitet za neprikladne aktivnosti u oblasti rada ili menadžmenta (predsedavao je senator Meklelan i kojim je rukovodio glavni savetnik Robert Kenedi) saslušao je više od 1500 svedoka i otkrio šokantnu priču, dokazujući da lideri rada, menadžment, podzemlja, a javni službenici, ponekad u kombinaciji, ponekad odvojeno, radili su na prevari i zastrašivanju običnih članova sindikata. Ova otkrića su rezultirala osudama, oštrim zakonima o reformi rada i svešću javnosti o podmuklom i korozivnom uticaju organizovanog kriminala. Pišući oštro, sa ogorčenjem ali i sa humorom, Kenedi se fokusira na to kako se sindikati kupuju, prodaju, a ponekad i kradu; kako je zapravo 'demokratija' delovala u zarobljenim sindikatima Džimija Hofe i šta se dogodilo ljudima koji su se usudili da mu se suprotstave; kako je Hoffi suđeno pod optužbom da je pokušao ubaciti špijuna u McClellan komitet; kako radi istražna komisija; kako je Komitet odoleo spoljnim pritiscima, pretnjama i smicalicama da bi poremetio svoje napore; i još. Unutarnji neprijatelj je osvetljen znanjem iz prve ruke i nabijen vatrom ličnog ubeđenja. Sa novim uvodom predsednika Memorijala Roberta F. Kenedija, ova knjiga ostaje živopisan svedočanstvo rane posvećenosti Roberta Kenedija jednakoj pravdi za vođe i radnike.

Naslov originala
The Enemy Within
Prevod
Antun Šoljan
Urednik
Josip Barković
Naslovnica
Andre Lušičić
Dimenzije
20,5 x 13,5 cm
Broj strana
347
Izdavač
Epoha, Zagreb, 1968.
 
Latinica. Tvrde korice s omotom.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Oštećenja / nepogodnosti:
  • Blago oštećenje omota
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Dokumenti današnjice 141. - Crna i bela Amerika

Dokumenti današnjice 141. - Crna i bela Amerika

Aleksandar Lebl
Sedma sila, 1966.
Srpski. Latinica. Broširano.
2,99
CIA: dnevnik agenta

CIA: dnevnik agenta

Agee
Philip Agee

Komponirana kao pokušaj da se putem kronološke naracije iznose istine o CIA, u velikoj mjeri misterioznoj agenciji i njezinim velikim akcijama u inozemstvu, knjiga Philipa Ageja nastojala je ispuniti nekoliko zadaća.

Globus, 1975.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
8,35
Praistorija čovečanstva

Praistorija čovečanstva

Jiří V. Neustupný
Veselin Masleša, 1960.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
14,9811,98
Putovanje u Novi svijet: Dnevnici - pisma

Putovanje u Novi svijet: Dnevnici - pisma

Kristof Kolumbo

Brodski dnevnici / izvještaji / pisma i svjedočanstva očevidaca. Izabrao, priredio, tumačenjem i bilješkama popratio i sa španjolskih, talijanskih i latinskih izvornika preveo Vojmir Vinja.

Naprijed, 1992.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
16,24
Najveće kulture svijeta 6: Stara Amerika

Najveće kulture svijeta 6: Stara Amerika

Christian Nugue

Najveće kulture svijeta kolekcija je osam knjiga koje govore o velikim svjetskim civilizacijama. Knjige su po prvi puta izdane u Hrvatskoj 2005. godine u Rijeci od izdavača Extrade d.o.o., ali je i svih osam knjiga izdano i posebno za Večernji list.

Extrade, 2005.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
32,14 (komplet)
Opet jaše Ku-klux-klan

Opet jaše Ku-klux-klan

Bucalo
Branko Bucalo

Knjiga je pisana živahnim i oštrim stilom, koji - uz živopisan film činjenica - neprekidno zadržava pažnju čitaoca koji voli nefikciju punu obrta i izvesnog cinizma koji tema nameće.

Epoha, 1964.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
6,74