Devet

Devet

Zrinka Horvat

Roman prvijenac Zrinke Horvat pod naslovom Devet samo se naizgled tiče iskustva jednog dječaka i njegove traume iz djetinjstva: gubitak prsta iz sasvim neobjašnjivih razloga postaje fenomen koji ga prati i obilježava mu život. Pitanja, sumnje i bol ponavljaju se svaki dan, jednako kao što on svaki dan broji prste na rukama. Međutim, sva neobičnost događaja i uznemirenost koja prati sudbinu glavnog junaka samo je najava svega onog što će pogoditi grad i njegove stanovnike!

Roman Devet pisan je iznimno uzbudljivo i živo, njegova priča prerasta u sliku vremena koje živimo upravo sada: katastrofe, diskrimnacija slabih, moć tehnologija i ljudi koji iza maske znanosti i znanja opasno ugrožavaju poredak stvari i upravljaju životima mnogih. Devet je možda domaći triler, žanrovska mješavina horora i sf-proze, ali sve ono što je u njemu naizgled fikcija prerasta u simboličnu alegoriju u koju je – koliko god mi to htjeli ili ne – upleten svatko od nas!

Naslovnica
Milena Mikulić
Dimenzije
20 x 13 cm
Broj strana
131
Nakladnik
Naklada MD, Zagreb, 2005.
 
Hrvatski jezik, latinica, broširano.
ISBN
978-9-53217-094-8

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Kult Gula: Prvih deset godina

Kult Gula: Prvih deset godina

Ognjanović
Dejan Ognjanović

Izbor nekih od najboljih tekstova objavljenih u prethodnih 10 godina na blogu The Cult of Ghoul. Prikazi i kritike istaknutih hit horora s početka 21. st.; osvrti na opskurne, kultne i neznane horore i nehorore. I još mnogo toga, na 500 strana...

Samizdat, 2019. Tvrde korice.
17,73
Voodoo Island

Voodoo Island

Michael Duckworth
Oxford University Press, 2002. Broširano.
4,993,74
Tooth and Claw – Short Stories

Tooth and Claw – Short Stories

Saki, Rosemary Border
Oxford University Press, 2008. Broširano.
4,993,99
Poetika horora

Poetika horora

Ognjanović
Dejan Ognjanović

Poetika horora je studija koja definira horor kao književni žanr i objašnjava nastanak i razvoj njegove poetike od gotskih romana 18. stoljeća pa do bestselera s kraja 20. i početka 21. stoljeća.

Orfelin izdavaštvo, 2014. Tvrde korice.
32,34
Crni cvet

Crni cvet

Boban Knežević

Fantastična priča u kojoj su vešto oživljeni motivi narodne književnosti, naročito svet epskih pesama i bajki. Tako su se, jedan spram drugog, našli likovi u kojima se prepoznaju Marko Kraljević i Baš-Čelik, i predeli poput Helenine gore i šume Striborove

Everest media, 2008. Broširano.
6,99
Zadušnice

Zadušnice

Ognjanović
Dejan Ognjanović

Od autora romana Naživo, Zavodnik i Prokletije, Dejana Ognjanovića, stiže novo romaneskno ostvarenje pisano u žanru horora – Zadušnice.

Vlastita naklada, 2023. Tvrde korice.
18,26