The Three Pillars of Zen: Teaching, Practice, and Enlightenment

The Three Pillars of Zen: Teaching, Practice, and Enlightenment

Philip Kapleau

Istražujući tri stupa zena — poučavanje, praksu i prosvjetljenje — osnivač jednog od najutjecajnijih zen centara u SAD-u čitateljima daje neprocjenjive savjete o tome kako razviti vlastite prakse.

"Tri stupa zena bila su izvor zen učenja za praktičare na Zapadu, ostala vitalna i svježa danas kao što je bila i kad je izvorno objavljena. Zaista se ubraja među bezvremenske klasike zen budizma." —Roshi John Daido Loori, opat, samostan planine Zen

Roshi Philip Kapleau, osnivač eminentnog Rochester Zen Centra, nudi osobni prikaz vlastitih iskustava kao učenika i učitelja, i na taj način predstavlja sveobuhvatan pregled zen budizma koji uključuje praktične smjernice, uvide zen majstora, integraciju istočnjačkog i zapadne perspektive, te inspiracija za osobnu transformaciju.

Dirljivo djelo koje otvara oči u jedanaest odjeljaka, uključujući Yasunati-roshijeva Uvodna predavanja o zen treningu i komentar na Koan Mu, Tri stupa zena je konačan uvod u povijest i disciplinu zena.

Revidirano i ažurirano, ovo izdanje za 35. obljetnicu sadrži nove ilustracije i fotografije te novi pogovor Senseija Bodhina Kjolhedea (koji je naslijedio Kapleaua na mjestu duhovnog ravnatelja Rochester Zen Centra), uz sljedeće značajke:

• Predgovor Hustona Smitha, profesora filozofije na MIT-u • Predgovor Philip Kapleau • Bilješke uz obljetničko izdanje Kennetha Krafta • Bilješke o zen vokabularu i budističkoj doktrini

Naslovnica
Leah Lococo
Dimenzije
20 x 13 cm
Broj strana
480
Nakladnik
Anchor Book Press, Palatine, 1989.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Engleski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Zen i samuraji

Zen i samuraji

Daisetz Teitaro Suzuki

Mač je duša samuraja, prema tome, kad je samuraj predmet razgovora, njegov mač neminovno je s njim.

Diorama, 2005.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,98
Tako je govorio Buda

Tako je govorio Buda

Knjiga je podijeljena u nekoliko poglavlja koja pokrivaju različite aspekte Budinog učenja, uključujući meditaciju, moralne vrijednosti, i put ka prosvjetljenju.

Grafos, 1985.
Srpski. Latinica. Broširano.
7,48
Swedenborg - Buda sa sjevera

Swedenborg - Buda sa sjevera

Daisetz Teitaro Suzuki

Pišući o švedskom mistiku Emanuelu Swedenborgu i njegovom teološkom opusu, Daisetsu Teitaro Suzuki, veliki znalac budističke tradicije, ukazuje na postojanje sličnog principa u duhovnoj tradiciji Zapada.

CID-NOVA, 2013.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
10,26
Ji Djing: izabrani tekstovi

Ji Djing: izabrani tekstovi

I Ching, ili Knjiga promjena, je jedan od najstarijih kineskih klasika. Služi kao priručnik za mudrost, predviđanje i filozofiju. Temelji se na konceptu promjena i interakciji yin i yang.

Grafos, 1983.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,42
Buddha's Brain: The Practical Neuroscience of Happiness, Love, and Wisdom

Buddha's Brain: The Practical Neuroscience of Happiness, Love, and Wisdom

Rick Hanson

Ova knjiga predstavlja sjecište psihologije i neurologije i puna je praktičnih savjeta koje možete koristiti svaki dan kako biste iskoristili neiskorišteni potencijal svog mozga i ponovno ga usmjerili za bolje blagostanje i duševni mir.

New Harbinger Publications, 2009.
Engleski. Latinica. Broširano.
12,74
Zen i japanska kultura

Zen i japanska kultura

Daisetz Teitaro Suzuki

Zen i japanska kultura je knjiga sa 68 ilustracija u kojoj Daisetz Teitaro Suzuki (1870.-1966.) poznati japanski znanstvenik predstavlja i tumači zen-budizam čitateljima na Zapadu.

Sipar, 2016.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
16,64 - 18,65