Rudolf Steiner

Rudolf Steiner

Renata Bakota

Rudolf Steiner je utemeljio antropozofiju - znanost o čovjeku kao osjetilnom i nadosjetilnom biću. Tvrdio je da nadosjetilne spoznaje moraju biti jednako egzaktne kao one prirodoznanstvene, ali da se one ne potvrđuju eksperimentom, već životnim iskustvom.

Jedini je ezoterik koji je svoja duhovna viđenja pretočio u praksu danas poznatu širom svijeta. Na duhovnoznanstvenim temeljima osnovao je waldorfsku pedagogiju, biološko-dinamičku poljoprivredu, antropozofsku medicinu i zdravstvenu pedagogiju koje se danas primjenjuju u najprestižnijim institucijama na svim kontinentima. Osim toga njegova je antropozofija zaživjela u umjetničkim pravcima kao što su oblikovanje govora, euritmija, antropozofsko slikarstvo, kiparstvo i arhitektura.

Dimenzije
20,5 x 14,5 cm
Broj strana
219
Nakladnik
Sipar, Zagreb
 
Hrvatski jezik, latinica, tvrde korice.
ISBN
978-9-53641-553-3

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Kako se razvija vidovitost

Kako se razvija vidovitost

Walter Ernest Butler
Samizdat, 1989. Broširano.
6,9952,67
Tibetanska knjiga mrtvih

Tibetanska knjiga mrtvih

Walter Evans-Wentz

Tibetanska knjiga mrtvih jedinstveno je djelo sakralnog segmenta svjetske književnosti. Izvorno se naziva Bardo Thodol (Oslobođenje slušanjem na posmrtnoj razini). S pogovorom C. G. Junga

Zamak kulture, 1978. Broširano.
8,6765,32
Knjiga Mirdadova: čudnovata priča o samostanu koji se jednom nazivaše Arkom

Knjiga Mirdadova: čudnovata priča o samostanu koji se jednom nazivaše Arkom

Mikhail Naimy

“Knjiga Mirdadova”, bezvremena alegorijska priča koja ne prestaje pokazivati novim naraštajima kako se gubitkom osjećaja dvojnosti može proširiti ljudska svijest i otkriti Bog u čovjeku.

Sipar, 2008. Broširano.
8,3262,69
Tajna uspjeha

Tajna uspjeha

William Walker Atkinson

"Ljudi su vrlo slični ovcama. To su vrlo poslušne i povodljive životinje. Umjesto da preuzmu odgovornost, čekaju da netko drugi preuzme vodstvo, a zatim jure za njim. Treba li nas čuditi što vođe odabiru najbolje za sebe, a stadu daju zakržljalu travu?"

CID-NOVA, 2010. Broširano.
9,9975,27
Anđeo sa zapadnog prozora

Anđeo sa zapadnog prozora

Gustav Meyrink

Anđeo zapadnog prozora čudan je fikcijski roman Gustava Meyrinka prožet alkemijskim, hermetičkim, okultnim i mističnim slikama i idejama ispreplićući život elizabetinskog maga dr. Johna Deeja sa životom izmišljenog modernog potomka, baruna Muellera.

Sipar, 2004. Broširano.
9,7873,69
Treće oko

Treće oko

Lobsang Rampa

Lobsang Rampa u ovoj knjizi govori kako je kao dječak od samo sedam godina ušao u samostan Chakpori, hram tibetanske medicine, gdje je studirao pod velikim učiteljima, učeći od njih mistična umijeća poput vidovitosti, levitacije, astralnih projekcija…

Dečje novine, 1989. Tvrde korice s ovitkom.
9,9975,27