Pisma Ivani

Pisma Ivani

Veselko Tenžera

Sto sedamdeset četiri ljubavna pisma što ih je Veselko Tenžera, pisac sa samog vrha novije hrvatske književnosti, pisao voljenoj ženi kao mladić, s otoka Visa i iz Šibenika, gdje je formalno bio u vojsci, a zapravo u progonstvu.

Knjiga "Pisma Ivani" sedma je Tenžerina knjiga objavljena poslije njegove smrti. Dok su sve dosadašnje sadržavale tekstove koje je legendarni novinar, kolumnist, likovni i književni kritičar i esejist objavljivao u dnevnom tisku - ova knjiga javnosti iznosi intimni dio života Veselka Tenžere.

Pisma Ivani objavljena su o 10. obljetnici piščeve smrti, zahvaljujući ‘jednoj ovećoj svijetloplavoj kutiji’ koju je sačuvala Ivana T. ‘U njoj je 320 pisama koja joj je Veselko napisao u prvih pet zajedničkih godina.

Tenžeru, koji se našao na rubu samoubojstva, izbavila je ljubav. Pisma je za objavljivanje izabrala žena kojoj su upućena, Ivana Tenžera. Čitaju se kao molitvenik za zaljubljene i utjeha za sve.

Urednik
Josip Pavičić
Ilustracije
Dimitrije Popović
Naslovnica
Marina Pečenko, Tamara Reljan-Musulin
Dimenzije
20 x 14 cm
Broj strana
248
Nakladnik
Naklada Pavičić, Zagreb, 1995.
 
Hrvatski jezik, latinica, broširano.
ISBN
978-9-53630-840-8

Nema primjeraka u ponudi

Poslednji primjerak je nedavno prodan.

 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Ivan Lacković Croata: Crteži, grafike

Ivan Lacković Croata: Crteži, grafike

Biškupić et al.
Božo Biškupić, Josip Depolo, Jean-Louis Depierris, Ivan Golub, Margherita Guidacci, Anatol Jakovs...

U Lackovićevom slikarstvu značajno mjesto zauzima crtež – ova monografija neposredno i pravo svjedočanstvo u majstorstvu ovog izvanrednog crtača, kojeg je A. Jakovsky meritorno nazvao "najboljim crtačem u naivnoj umjetnosti".

Sveučilišna naklada Liber (SNL), 1977. Tvrde korice s ovitkom.
23,5621,20
Pred ogledalom

Pred ogledalom

Venjamin Kaverin

Roman Pred ogledalom je uzbudljiva, potresna i nježna povijest o ljubavi koja je trajala koliko i život njenih junaka. Ispričala je sama Liza kroz pisma Kostji. Prvo mu je uputila kada joj je bilo šesnaest godina. Posljednje pred svoju smrt.

Nolit, 1979. Tvrde korice.
6,21
Sveta Roxalia panormitanska divica

Sveta Roxalia panormitanska divica

Kanižlić
Antun Kanižlić

Djelo “Sveta Rožalija” napisao je Antun Kanižlić, koji je bio predstavnik slavonskog književnog kruga u hrvatskom baroku. Ovo je djelo religiozna barokna poema u četiri pjevanja, pisano slavonskom štokavštinom tj. ikavicom.

Privlačica, 1990. Broširano.
10,54
Knjiga Vječne Ljubavi

Knjiga Vječne Ljubavi

Šop
Nikola Šop

Tadijanović je prikupio i komentirao pisma koja je Šop uputio njemu (21 pismo) i Divni Denković (183 pisma). Knjiga sadrži i stotinjak drugih do sada neobjavljenih pisama, dokumenata i fotografija koji osvjetljavaju tajnovit život velikog pjesnika Šopa.

Ceres, 2002. Broširano.
16,2412,18
Elinor & Marianne

Elinor & Marianne

Emma Tennant

Suvremena britanska književnica Emma Tennant u romanu naslovljenom Elinor & Marianne preuzima ideju i priču iz romana Razum i osjećajnost Jane Austen i cijeli roman epistolarno ispisuje tim tragom.

Ceres, 1998. Broširano.
5,32